Başkent Ankara'da 5 Devlet Kurumu 71 Lojman Satıyor

Mart ayı lojman duyurularında Ankara için 7 ayrı duyuru bulunuyor. 5 ayrı devlet kurumu tarafından yayımlanan satış ilanlarında toplam 71 kamu konutunun satılacağı açıklandı.

Ankara'da ikamet yada yatırım amacıyla ev almak isteyenler isteyenler için kamu konutu satışı için ilanlar bulunuyor. Mart ayının kalan günlerinde ihaleleri gerçekleştirilecek olan kamu konutu satışlarında 5 ayrı kurumun resmi ilanı var. Başkentte oturanlar, oturmak isteyenler yada evim olsun diyenler için ihale düzenleyecek olan o 5 kurum;

* Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı

* Sosyal Güvenlik Kurumu

* Keçiören Vergi Dairesi Müdürlüğü

* Polatlı Belediye Başkanlığı

* Anıt Milli Emlak Müdürlüğü

ANKARA'DA LOJMAN SATIŞ DUYURULARI MART 2022

Yayımlanan duyurulara göre lojman satışları için son duyuru Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlandı. Listede yer alan ve ihalesi en önce gerçekleştirilecek olan kurum Sosyal Güvenlik Kurumu ve Milli Emlak Müdürlüğü.

İhalesi En Yakın Olan Konut Satışları

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Milli Emlak Müdürlüğü yayımladığı duyurusunda 25 adet ev satışı yapacağını açıkladı. Listede 110.000 TL, 130.000 TL ve 165.000 TL'ye ev satışı yapılacağı bildirildi. Bu konutlar için ihale işlemleri 16 Mart tarihinde yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yayımalann iki ayrı duyuruda Ankara'da iki daire satılacak. Birincisi Çankaya'da 142 m2 diğeri de yine aynı ilçede 110 m2 büyüklüğünde olan evler için olacak. Bu ihalelerde 17 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Diğer Satış İlanları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya'da yer alan 7 daire için 24 Mart tarihinde ihale düzenleyecek. Polatlı Belediyesi de ilçede yer alan ve belediyenin malı olan 19 adet ev için 22 Mart tarihinde ihaleye çıkacak. Keçiören Vergi Dairesi Müdürlüğü ise 86 m2 tek bir ev için 23 Mart tarihinde ihale düzenleyecek.

KONUTLARI ALMAK İSTEYENLER NE YAPACAKLAR?

Ankara'da kamu kurumlarından ev almak isteyenler Basın İlan Kurumu üzerinden ön bilgilendirme kılavuzlarına ulaşabilirler. Bunun yanında her bir devlet kurumu resmi sitesinde ihale yada duyurular, satışlar sayfasında satışı yapılacak olan konutlar için bir kılavuz yayımlamış durumda.

İlan edilen kılavuzlardan detayları öğrenecek olan vatandaşlar daha sonra kurumlara şahsen başvuru yapacaklar. Posta yoluyla da başvuru yapmak mümkün bu durumda telefon ile ilgili kuruma ulaşılması ve bilgi alınması gerek.

Emlak Haberleri Haberleri