Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangında Evleri Zarar Görenlere Kira ve Konut Yardımı Yapılacak!

Manavgat'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yangından zarar görenlere kira yardımı ve yeni konut müjdesi geldi!

Orman yangınları tüm Türkiye'yi büyük bir üzüntüye boğarken pek çok ilden yeni orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki pek çok bölgede yangınlar halen devam ederken konu hakkında son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Bugün tüm programlarını iptal ederek Marmaris'i ziyaret eden ve orman yangınından etkilenen bölgelerde denetimlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da yaşanan yangınlar başta olmak üzere tüm yangın bölgelerinde hiç bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini bir kere daha dile getirdi.

YANGINDA EVİ HASAR GÖRENLERE DEVLET KİRA YARDIMI YAPACAK, TOKİ YENİ KONUT İNŞA EDECEK!

Yangın nedeni ile evi hasar gören kişilere de seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan yangın alanlarının afet bölgesi ilan edildiğini belirterek "Antalya, Alanya, Gazipaşa ilçelerinde yangından etkilenen tüm mahalleler bu kapsamda Mersin'de de bu kapsamda. Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz, yangından etkilenenler bu kapsamda..." diyerek tüm yardımların yapılacağını söyledi.

Yangından etkilenen bölgelerin acil ihtiyaçlarının vakit kaybedilmeden karşılanması için 50 milyon ödenek gönderildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu yardımların dışında kira yardımı yapılacak, sera faaliyetleri hasarları karşılanacak. Vergiler ertelenecek, SGK, esnaf kredileri ödemeleri ertelenecek. 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak" diyerek hem kira yardımı yapılacağı hem de yeni evlerin inşaatlarına 1 ay içerisinde başlanacağını dile getirdi.

Devletin tüm olanakları ve imkanlarını yangınlardan etkilenen kişiler için seferber ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan tıpkı deprem ve sel felaketlerinde olduğu gibi yeni konutların inşa edileceğini belirterek evleri yangında zarar gören hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Emlak Haberleri Haberleri