Bedava Elektrik Kullanıp Yıllık 10 Bin Lira Para Kazanma Fırsatı! Fabrika, Apartman, Ev Çatısına, Balkona Güneş Enerjisi Paneli GES Santrali Kurabilirsiniz

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarının teşviklerini arttırırken özellikle de güneş enerjisi santrali GES kurulumları sayı olarak attı.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarının teşviklerini arttırırken özellikle de güneş enerjisi santrali GES kurulumları sayı olarak attı. Devlet tarafından verilen teşvikler ile bir yandan bedava elektrik kullanılırken bir yandan da aylık 10 bin liraya varan tutarlarda para kazanılmasının önü açılıyor. Apartman, fabrika, müstakil ev, yazlık ev ve hatta balkona dahi kurulabilen güneş enerjisi panelleri ile vatandaş elektriğe para vermekten kurtulurken ürettiği fazla elektriği devlet garantisi ile satarak para kazanıyor. Detaylar haberimizde...

Günümüzde yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım her geçen gün artarken kurulan dev güneş enerjisi panalleri santralleri bu konuda en iyi örnekler olarak öne çıkıyor.



FABRİKA ÇATISINA GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ SANTRALİ KURARAK AYLIK 100 BİN LİRA KAZANMAK MÜMKÜN!



Güneş tarlası kazancı büyük dikkat çekerken özellikle de yoğun güneş gören sanayi bölgelerinde söz konusu yatırım aracı fabrika sahiplerine de büyük avantaj sağlıyor.



Güneş enerjisi santrali kurulan fabrika sayısı her geçen gün artarken belediyelerin yanı sıra evlerde de güneş enerjisi yatırımı yapanların sayısı artıyor.



Çanakkale'de bulunan bir fabrikaya yapılan güneş enerjisi santrali başarılı bir örnek oldu. Konu hakkında açıklama yapan söz konusu fabrikanın sahibi Ali Polat, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasının çatısına kurmuş olduğu santral hakkında bilgi verdi.



GES panelleri sayesinde fabrikasıda elektriğe para ödemediklerini bunun yanı sıra kalan elektriği de elektrik dağıtım şirketlerine 13 sentten sattıklarını söyledi. Bu sayede aylık 100 bin lira kazanç elde ettiğini belirten Polat “Altta bir fabrikam varken, üstte de ikinci bir fabrika kurmuş oldum.



Getirisi çok iyi. Allah bereket versin. Aylık 15-20 bin liralık faturadan kurtulmuş oldum. GES’in masrafı da olmuyor. Sadece ayda yılda bir temizliğini yapıp, inverterlere bakıyoruz” diyerek aylık 100 bin lira kazanç elde ettiklerini söyledi.





BALKONA GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ KONULABİLİR Mİ?



Günümüzde güneş enerjisi panalleri farklı boyutlarda üretilmekte olup en küçük boyutu ile balkonda güneş gören bölgelerde aylık elektrik faturasını 20-30 lira arası düşürmek mümkündür.



APARTMAN / EVİN ÇATISINA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PANELİ KURARAK PARA KAZANABİLİRSİNİZ!



Bir diğer yöntem ise apartman, müstakil ev ve yazlık gibi yerleşim yerlerinde çatıya GES kurmaktır. Güneş enerjisi paneli ile çatıya yapılacak yatırımlarda amortisman süresi kısadır.



Apartman çatısında tek bir kat maliki panel koyacaksa tüm apartman sakinlerinden izin almalıdır. Bu noktada apartmandaki malik başına sınırlama bulunmakta olup her ev sakini için en fazla 10 KW GES paneli kurulmasına izin verilir ki bununla aylık 200- 250 liralık ortalama elektrik üretimi elde edilir. Bu da sizin tek başınıza fatura tüketiminizi karşılayacaktır.



Ancak apartman olarak ortak alınan karar ile tüm yönetim adına yapılacak olan GES panalleri ile yüksek tutarlı paralar kazanmak mümkündür. Öncelikle apartmanın aydınlatma, asansör ve kamera gibi ortak kullanım alanlarında ki elektrik maliyeti sııfırlanacak sonrasında ise üretilen fazla elektrik enerjisi satılarak apartman harcamaları için ek gelir elde edilecektir.



GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ KURMANIN MALİYETİ KAÇ LİRA / NE KADAR?



Apartmanlarda güneş enerjisi paneli kurulumu için dağıtım şirketine başvuru, proje onayı için TEDAŞ’a başvuru, dağıtım şirketi ile anlaşma son olarak ta güneş enerjisi paneli kurulumu yeterli oluyor.



Tapu ibrazı ya da en az 2 yıllık kira sözleşmesi beyanında bulunulması başvuru için yeterli olurken güneş enerjisi paneli üreten firmalar gerekli tüm işlemleri apartman yönetecileri adına yürütüyorlar.



GES paneli kurmak isteyen kişilerin güneş paneli, invarter, konstriksüyon, Kablo, işçilik ve projelendirme olmak üzere farklı gider kalemleri bulunmakla beraber 1 kw elektrik paneli üretim maliyeti ortalama 1300 dolar olarak herşey dahil hesaplanmaktadır.



3 KW bir santralle ortalama yıllık 4 bin 500 KW saat elektrik üretimi yapılabilmekte olup burada panelin kurulduğu bölgedeki güneş miktarı da önemli bir belirleyicidir....



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri