Belediye Sadece Aylık 25 TL Bedelle Öğrencilere Kiralık Ev Verecek!

Öğrencilerin kiralık ev çilesi devam ederken bazı belediyeler yaşanan sorunu çözebilmek adına farklı yöntemleri devreye sokuyorlar.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime geçiş yapılması ile beraber öğrencilerin kiralık ev krizi başlamıştı. Yaklaşık 1,5 sene devam eden uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin boşalttığı evlerin Suriyeli ve Afgan göçmenler tarafından tutulması, iflas eden pek çok yurdun kapatılması ile beraber hem boş kiralık daire hem de yurt bulmak imkansız hale gelmişti.

Süreçte kiralık ev fiyatları tayin dönemleri, yasakların gevşetilmesi ile düğünlerin tekrar başlaması gibi, mülteci akını gibi farklı nedenlerle büyük bir hızla yükselirken kentsel dönüşüm projelerinin de hızlanması ile boş kiralık ev bulmak imkansız hale gelmişti. Pek çok kişi bütçesini aşmasına rağmen mecbur olduğu için pahalı ev tutmaya razı gelse de boş kiralık ev bulamadı.

GEMLİK BELEDİYESİ AYLIK 25 TL BEDELLE ÖĞRENCİLERE KİRALIK EV VERECEK!

Öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandıkları illerden biride Bursa olarak öne çıkmıştı. Bursa Gemlik Belediyesi bu konuda örnek bir harekete imza attı ve öğrencilerin barınması için aylık sadece 25 TL bedelle kiralık ev hizmeti sunmaya başladı. Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Denizcilik Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin yaşamış olduğu barınma sorununu çözmek adına belediye tarafından hiç kullanılmamış durumda olan 21 daireyi öğrencilere kiraya verme kararı aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan kız ve erkek öğrenci yurtlarının tamamen dolduğunu ancak pek çok öğrencinin açıkta kaldığını belirterek "Toplam 21 konutu onların kullanımına vereceğiz. Önceliklerimiz var. Talebin çok olması halinde kız öğrencileri öncelikli olacak. İlk defa kayıt yaptırmış olmaları gerekecek. Bu kriterler arasına giren öğrenciler arasında kura çekeceğiz" dedi.

Gemlik Belediyesi tarafından sunulan hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler başvurular hakkında detaylı bilgi almak için Gemlik Belediye'sinin 0505 181 57 88 numaralı telefonu üzerinden iletişime geçebilecekler. Toplamda 21 daire öğrencilere tahsis edilecek ve her dairede 4 öğrenci kalacak. Böylece belediye tarafından tahsis edilmiş olan 21 daireye toplamda 84 öğrenci yerleştirilmiş olaca. Bu öğrenciler aylık sadece 24 TL kira ödemesi yaparak barınma ihtiyaçlarını daha önce hiç kullanılmamış sıfır daierelerde karşılamış olacaklar.

Emlak Haberleri Haberleri