Belediye Yeni Pazar Yeri Kuracak! Yer Tahsisi için Başvurular Başladı

Antalya Konyaaltı Belediyesi Pazaryeri kurulacağını ve yer tahsisi için ihale düzenleneceğini açıkladı. İşte belediyenin ihale ilanına dair tüm detaylar.

Antalya'da yeni bir pazar alanı kurulacağı ve kurulan bu alan için yer tahsisi yapılacağı açıklandı. İstekliler için ihale düzenleyecek olan belediye başkanlığı katılımcı olmak isteyenlerin yapmaları gereken işlemleri aktardI.

BELEDİYEDEN SATILIK PAZAR YERİ

Antalya Konyaaltı Belediye Başkanlığı'nca yayımlanan ihale duyurusunda Hurma Mahallesinde yer alan 255, 278 ve 280 sokak üzerine pazar yeri kurulacağı duyuruldu. Kurulacak olan pazar yerinde çok çeşitli meslek gruplarında faaliyet göstermek üzere dükkanlar kiralanacağını bildiren belediye başkanlığı listede yer alan faaliyet alanlarını açıkladı.

İlana göre Konyaaltı Belediyesi Hurma Mahallesinde kurulacak olan pazar alanında 138 Adet Sebze Meyve, 38 Adet Tuhafiye, 8 Adet Kuruyemiş / Bakkaliye, 7 Adet Şarküteri / Peynir, 5 Adet Balık, 1 Adet çaycı, 1 Adet Yemek Yeme Yeri ve 51 Adet Üretici tezgahı olacak. Bu alanlarda yer kiralamak isteyenler ise belediye başkanlığına başvuru yapacak.

BAŞVURU YAPACAKLAR NE YAPACAK?

Pazar yeri tahsisi için başvuru yapacaklar pazarcı esnafı olması durumuna göre farklı, gerçek başvurular için ise ayrı evrak teslimi yapacaklar.

Pazarcı esnafı olanlar başvurularını "1- Antalya pazarcılar odası kayıt belgesi, 2- Vergi kaydı olduğunu gösterir belge, 3- Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 adet fotoğraf, 4- Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmelik ekindeki (Ek.1)dilekçe, 5- Kimlik Fotokopisi, 6- İkametgah Belgesi." evrakları ile başvuru yapacaklar.

Üretici esnafı olanlar ise başvurularını "1) Sebze veya meyve üreticisi olmak. 2) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olmak. 3) Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmelik ekindeki (Ek.1)dilekçe. 4) Kimlik Fotokopisi. 5) Son altı ay içerisinde çekilmiş 3 adet fotoğraf, 6) İkametgah Belgesi," evrakları ile başvuruda bulunacaklar.

TEK BİR ŞART VAR

Hem üretici esnafı hemde pazarcı esnafı için yer tahsisi başvurusu için bir şart bulunuyor. Esnafların ve pazarcıların son bir yıl içerisinde Antalya Konyaaltı Belediye Başkanlığı'ndan yer kiralamamış olmaları gerekiyor.

Emlak Haberleri Haberleri