Belediyeler, Bakanlıklar, SGK Ev Satıyor! 75.000 TL'den Başlayan Fiyatlar ve 0.76 Kamu Konut Kredisi Fırsatıyla

Kamu kurumları yayımladıkları ihale duyuruları ile çok sayıda şehirde ev satışı yapacaklarını duyurdular.

Kamu kurumları yayımladıkları ihale duyuruları ile çok sayıda şehirde ev satışı yapacaklarını duyurdular. Bu kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda, kurumlara ait olan konut satışlarının detayları ve bu satışlarla ev alacak olan vatandaşların hangi işlemleri yapmaları gerektiği açıklandı. En düşük fiyat olan 75.000 TL ile ev satışlarının yapıldığı kamu konutları satışlarında en yüksek ev fiyatı ise 1 milyon 250 bin TL seviyesinde yer aldı. Belediye başkanlığı ile bu tür kurumların yapmış olduğu satışlarda ev ve dükkan satışlarının yanı sıra arsa satışları da yapılıyor. İşte kamu kurumlarının son duyurularında yer alan kamu konut satışları.

Devlet kurumları 2020 yaz aylarında yayımladıkları duyurular ile konut satışı yapacaklarını bildirdiler.



Üstüste gelen bu duyurular ile kurumlara bağlı konutların toplu halde satıldığı görülüyor. Temmuz ayı içinde başvuru süreci devam eden çok sayıda satış ilanı bulunurken bu satışlara başvuru yapacak olan vatandaşların da yapmaları gereken işlemler bulunuyor.



İHALE USULÜ KAMU KONUTLARI SATIŞI YAPAN KURUMLAR



Kamu kurumları tarafından satışa çıkarılan bu konutlarda en önemli özellik fiyatların belli bir bant seviyesinde olması. İhale usulü yapılacak bu satışlara ilgi yoğun olursa fiyatların satış aşamasında artması beklenebilir. Çok sayıda kurumun yeni ve güncel satış ilanının bulunduğu Temmuz döneminde emlak365.com olarka bu ilanları derledik. İlanlarda yer alan satış rakamları, ödeme bilgileri, ihaleye katılacak vatandaşların yapacağı işlemler ve diğer süreçlerin nasıl işleyeceğine ilişkin detaylar şu şekilde;



EV SATIŞ DUYURULARI



Resmi İlan Portalı üzerinden kamu kurumları tarafından yayımlanan satış duyurularında çok sayıda ev, dükkan, işyeri, arsa, tarla, arazi satış duyuruları bulunuyor. Bu ilanlarda yer alan en önemli detaylardan birisi de satışların yanında kiralık ilanlarının da yer alması. Kurum kurum tüm satış ilanlarını aktarıyoruz.



Milli Emlak'tan 120 Konut Satışı



İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı yayımladığı bir duyuru ile 120 konut satışı yapacağını bildirdi.





Bodrum'da Daire Satışı



Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü yayımladığı ihale duyurusu ile bir adet konut satışı yapacağını açıkladı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Arsa Satışı



Ankara Büşükşehir Belediyesi'ne ait 25 adet taşınmaz ihaleyle satışa sunuldu. Mülkiyeti Maliye Hazinesine, satış yetkisi Ankara Büşükşehir Belediyesi'ne ait olan bu satışlarda, arsa satışları yapılacak.



Edirne Milli Emlak Müdürlüğü Ev ve Dükkan Satışı



Edirne Milli Emlak Müdürlüğü yayımladığı bir duyuru ile kuruma ait olan 49 ev ve işyeri için satış yapılacağını açıkladı.





SGK'dan Konut Satışı



Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait 37 adet taşınmaz satışa sunuldu İstanbul'da yapılacak satışlarda ev satışı olacak.



Çevre Bakanlığı Konut Satışı



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 30 adet gayrimenkul satışı yapacaktır. Konut satışları 80.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.





Malatya Milli Emlak Müdürlüğü 118 Konut Satışı



Malatya Milli Emlak Müdürlüğü 118 adet kamu konutunu satışa çıkardı. Yayımlanan duyuruda ihalenin ayın 20'sinde yapılacağı bildirildi.





0.76 KREDİ İMKANI



Emlak Katılım Bankası kamu konutları satışlarında müşterilerine 120 ay avade ve 0.76 kar payı oranıyla kamu konut kredisi sağlıyor



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri