Belediyelerden İhaleyle Satılık Konut İmarlı Arsalar! Konya, Diyarbakır, Malatya, Muğla'da Arsa Yatırımı Fırsatı!

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere bekledikleri fırsatlar belediyelerden geldi. Diyarbakır, Konya, Malatya ve Muğla'da belediyelerin arsa satışları yapacağı duyuruldu. İşte satılacak arsalar ve fiyatlar

Türkiye'de gayrimenkul yatırımları son dönemlerde oldukça büyük ilgi görmeye başladı. İnsanların birikimlerini daha verimli bir şekilde değerlendirebilecekleri başka alan yok denecek kadar azaldı. Gayrimenkul yatırımı yaparak yüksek kazanç elde eden vatandaşlar gözlerini yeni yatırımlara çevirdiler.

Emlak piyasası içerisinde gayrimenkul satın almak yüksek maliyet gerektirebiliyor. Özellikle arsa fiyatları büyük oranda zamlandı. Hatta konut yapımı için uygun fiyatla arsa bulmak imkansız hale geldi. Arsa yatırımı yapmak isteyenlere şimdi belediyelerden yeni fırsatlar verildi. Resmi Gazete'de yayınlanan ilanlara göre 3 şehirde belediyeler arsa satışları için ihale duyurusu yaptılar.

KONYA ARSA SATIŞ İHALESİ DUYURUSU

Arsa satışı yapılacağını ilan eden belediyelerden birisi Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Yapılan bilgilendirmeye göre Konya Büyükşehir Belediyesi Selçuklu ilçesinde Sille Mahallesi'Nde bulunan iki ayrı arsayı satışa çıkardı. Arsaların 2 Kat Ayrık Mesken Sahası'nda kaldıkları belirtilirken büyüklüklerinin 2.684 metrekare ile 7.000 metrekare oldukları açıklandı. Konya Büyükşehir Belediyesi Arsalar için 2 Milyon 13 Bin TL ve 5 Milyon 250 bin TL muhammen bedel belirlerdi. 19 Nisan'da yapılacak olan arsa ihalesinde kazananlar ihale bedelini biri peşin toplam 24 taksitte ödeyebilecekler. Ayrıca bu arsa satışları KDV'den muaf tutulacak.

MUĞLA'DA ULA BELEDİYESİ ARSA SATIŞLARI YAPACAK

Muğla Ula Belediyesi tarafından yayınlanan ihale ilanına göre Esentepe Mahellesi'nde bulunan ve konut alanında yer alan 6 adet arsa satışa çıkarıldı. 8 Nisan'da açık teklif usulü ile yapılacak olan arsa satış ihalesinde satılacak olan arsalar için muhammen bedeller üzerinden teklifler alınacak. Ula Belediyesi arsalar için 996 Bin TL'den başlayan ve 1 Milyon 400 Bin TL'ye kadar çıkabilen muhammen bedeller belirledi. Arsaların 497 metrekare ile 711 metrekare arasında değişen büyüklüklerde olduğu bildirildi.

MALATYA ARSA SATIŞ İHALESİ DUYURUSU

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından da arsa satış ihalesi düzenleneceği bildirildi. Buna göre ilçede Yakınca Mahallesi'nde bulunan 30.000 metrekare büyüklüğündeki arsa 14 Nisan 2022'de kapalı teklif usulü ile düzenlenecek olan ihaleyle satılacak. Arsa için Yeşilyurt Belediyesi 18 Milyon TL muhammen bedel belirledi.

DİYARBAKIR YENİŞEHİR'DE BELEDİYEDEN SATILIK ARSA

Dİuyarbakır Yenişehir Belediyesi de arsa satış ihalesi duyurusu yaptı. Yolaltı Mahallesi'nde bulunan 8.600 metrekare büyüklüğündeki arsa için Yenişehir Belediyesi 36 Milyon TL muhammen bedel bedel belirledi. İhali kazanarak arsayı satın almaya hak kazanan gerçek veya tüzel kişi ihale bedelini 1 taksit peşin kalanını ikişer ay arayla 3 taksitle ödeyebilecekler.

Emlak Haberleri Haberleri