Belediyelere Borcu Olanlara Müjde! Emlak Vergisi, ÇTV, Su Borcu, Atık Su ve Katı Atık Borçları Yapılandırma Affı Resmi Gazete İle Yayımlandı

17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 7256 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugün itibari ile yürürlüğe girdi.

17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan 7256 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugün itibari ile yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kanun kapsamında emlak vergisi borcu, Çevre Temizlik Vergisi ÇTV borcu, atık su borcu, katı atık borcu ve su faturası borcu yani su borcu olan kişilere borç yapılandırması müjdesi geldi. Detaylar haberimizde...

7256 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bugün itibari ile resmen yürürlüğe giren yapıladırma kanunun kapsamında çok sayıda borç için devlet vatandaşlara faiz silinmesi ve borçların taksitle ödenmesi kolaylığı sunmuş oldu.



EMLAK VERGİSİ BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA MÜJDESİ GELDİ! EMLAK VERGİSİ BORÇLARINA AF VAR MI, BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL OLACAK?



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan imza sonrasında yürürlüğe giren kanun kapsamında emlak vergisi borçlarına yapılandırma geldi. Borcunu peşin ödeyen kişilerin borçlarına ilişkin işletilen faizin yüzde 90 gibi büyük bir bölümünün silinmesi nedeniyle ilgili yapılandırma kanunu af gibi yapılandırma olarak tanımlanıyordu.



Resmi Gazete ile yayımlanan yönetmelik kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdareleri ve Belediyelere ilişkin alacaklar yapılandırma kapsamına alındı. Emlak Vergisi borcu olanlar borca konu olan taşınmazın bağlı olduğu belediyeye giderek sahsen başvuruda bulunmaları ya da e belediye hizmeti sunan belediyelerin internet siteleri üzerinden başvuru yaparak borç yapılandırması için ilk adımı atacaklar.





SU BORCUNA AF GELDİ Mİ 2020? SU FATURASI BORCU OLANLARA YAPILANDIRMA VAR MI?



Evet, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında alacaklar (adli para cezası hariç) ile belediyelerin, su, atık su ve katı atık gibi alacaklar da yapılandırma kapsamına alındı. Su faturası borcu olan kişiler de borçlu oldukları belediyeler üzerinden başvuru yapacaklar.



BORÇLAR 18 AY TAKSİTLE ÖDENECEK!



Yapılandırma başvurusu yapan kişiler 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları halinde yapılandırma hakkından yararlanabilecekler. Borç yapılandırması için ilk taksit ödemesi Ocak 2021 itibari ile başlayacak ve borçlar 2 ay da bir ödemeli olmak üzere 18 eşit taksitle yani 36 ay vadeli olarak ödenecek.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri