Belediyelerin Konut, Dükkan, İşyeri, Arsa, Tarla Satış ve Kiralama İlanları Arttı

Kamu kurumlarının gayrimenkul satış ilanlarına yönelik ilanlarda son dönemlerde gözle görülür bir artış var.

Kamu kurumlarının gayrimenkul satış ilanlarına yönelik ilanlarda son dönemlerde gözle görülür bir artış var. Kamu kurumlarının bu gayrimenkul satışlarında ise belediye ilanları önemli bir yer tutuyor. Belediyeler genellikle işyeri ve dükkan satışı için ilan yayımlarken bunların dışında konut ve arsa satışları da oluyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait gayrimenkuller, satılık veya kiralık olarak ihaleye açılıyolar.



Çeşitli birimler üzerinden duyurulan bu ihale ilanları ile vatandaşlar başta lojman olmak üzere çok sayıda gayrimenkul için başvuruda bulunabiliyorlar. 2019 yılından sonra daha sık yayımlanan ilanların büyük bir kısmı ise belediyelerden geliyor.



BELEDİYELERDEN GAYRİMENKUL SATIŞI



Belediye başkanlıkları tarafından yayımlanan ilanların çok büyük kısmı kiralık oluyor. Belediye bünyesine ait dükkan işyeri, ATM alanı, büfe, kafeterya alanı gibi yerler belli bir süreliğine ihale ile kiralanıyor. Bu kiralama işlemlerinden önce bir duyuru yayımlanayan belediye başkanlıkları sürecin nasıl işleyeceğini bilgilendiriyorlar.



Bu ilanlarda kiralanacak olan alanın ne amaçla kiralandığı, kiralama için aylık yıllık ve kaç yıllığına kiralanacaksa o süre için tahmini kiralama bedeli, başvuru yapacak olan vatandaşlar için ihale başvuru evrakları, başvuruların nereye, nasıl yapılacağı ve ihale tarihlerine ilişkin bilgiler yer alır.



Belediyelerin ilanlarında bnir diğer dikkat çeken detay satılık ilanlar. Belediyeye ait gayrimenkullerin satışına dair ilanlarda bir yoğunluk olduğu görülüyor. Belediyeler kiralık işyeri ilanlarının dışında satılık konut, satılık tarla, satılık arsa, satılık dükkan ilanları yayımlıyorlar.



SON İLANLARIN BAZILARI



Belediye başkanlıklarının Resmi İlan Portalı üzerinden yayımladığı son ilanların bazıları şunlar;



* İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Fatih'te arsa satılacaktır.



* Kahramanmaraş Onikişubat Beledite Başkanlığı işyeri satışı yapıyor.



* İstanbul Pendik Belediye Başkanlığı Pendik'te 155 metrekare arsa satışı yapıyor.



* Burdur Belediye Başkanlığı işyeri kiralayacak.



* Tekkeköy Belediye Başkanlığı Spor Kompleksi kiralayacak.



* Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı imarlı arsa satışı yapacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri