Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul Bölgesindeki Arazisine İlişkin İmar İddiası

Son Dakika Kanal İstanbul Haberi: Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazisinin imara açıldığı iddia edildi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sahibi olduğu ve Kanal İstanbul güzergahında olduğu iddia edilen araziye ilişkin basında yeni iddialar yer aldı. Yeniçağ'da yer alan habere göre; Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul projesinin yakınında bulunan arazileri imara açıldı.

BERAT ALBAYRAK'IN KANAL İSTANBUL ARAZİSİ İMARA AÇILDI İDDİASI

Kanal İstanbul projesi son dönemlerde siyasi gündemden düşmüş olsada gelişmeler yakından takip ediliyor. Kanal İstanbul ile ilgili son haber ise eski Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ilgili oldu. Bu kapsamda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçen günlerde İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını onaylandı. Onyalanan imar düzenlemesine göre kadastro cetveli askıya çıkardı. Askıya çıkarılan arsalar için hak sahiplerinin de 17 Şubat tarihine kadar itiraz hakları var. İtirazlardan sonra ise imar planının son hali parseller belli olacak.

Basında yer alan haberlerde; ise eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında aldığı ‘tarla’ vasfındaki arazinin imar durumu yer aldı. Buna göre Berat Albayrak'ın arazisi konut + ticaret nitelikli arsa oldu. İmar sonrası söz konusu taşınmaz üzerine konut alışveriş merkezi, otel, konaklama tesisi gibi yapılar inşa edilebilecek.

Arsanın imar durumuna dair elde edilen bilgilerde ayrıca; söz konusu arazinin büyüklüğünün 13 bin 899 m2 olduğu ancak imar uygulamasıyla yüzde 45 Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisi yapıldığı paylaşıldı. Kesinti sonrası arsa büyüklüğü 7 bin 644 m2 oldu.

Emlak Haberleri Haberleri