Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde polisle mahalleliler arasında arbede çıktı! Tokatköy'de yıkım gerginliği

İstanbul'da kentsel dönüşüm projesinin en sorunlu ilerlediği bölgeler arasında yer alan Beykoz Tokatköy projesinde ne yazık ki yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Kentsel dönüşüme itiraz eden ev sahipleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Beykoz Tokatköy konut projesinde ne yazık ki yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Daha öncede sık sık mahallede yaşayan kişilerin yapmış oldukları eylemler ile gündeme gelen Tokatköy'de bugün yıkım gerginliği yaşandı. 

Bölgeye gelen yıkım ekiplerine mahalle sakinlerinin direnmesi üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edilirken güvenlik ekipleri ile mahalleliler arasında arbede yaşandı. Yaşanan gerilim büyük yankı uyandırırken mahalleliler ile gerginlik artmasın diye güvenlik güçleri olay yerine barikat kurdu. 

BEYKOZ TOKATKÖY KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE SON DURUM NE?

İstanbul'un boğaz manzaralı yerleşim yerleri arasında yer alan ve emlak piyasası açısından son derece değerli bölgeleri arasında gösterilen Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesi ne yazık ki son derece sorunlu bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Projede bugün belirlenen takvim doğrultusunda yıkım çalışması yapılacaktı. Ancak evlerinin yıkılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri ile yıkım ekipleri arasında beklendiği üzere gerginlik yaşandı. 

Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilirken hatırlanacağı üzere projede bölgenin elektrik, su ve doğlalgaz bağlantısı Haziran ayında kesilmişti.  O dönemde de ekiplerle mahalle sakinleri arasında arbede yaşanmışı. Bugün ise yıkım ekipleri mahalleye giriş yaparken evlerinin yıkılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ile önce yıkım ekibi sonrasında ise polislerle arbede yaşandı. Mahalle sakinleri ile Çevik Kuvvet polisleri arasında yaşanan gerginlik devam ederken mahalleliler yıkım ekibinin bölgeden çekilmesini talep ediyor. 

Emlak Haberleri Haberleri