Beyrut Patlamaya İlişkin Sanayi Bakanı Varank'tan Kanal İstanbul Açıklaması

Lübnan Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan patlamaya neden olan kimyasallar hakkında açıklamalar geldi.

Lübnan Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan patlamaya neden olan kimyasallar hakkında açıklamalar geldi. Mustafa Varank konuşmasında söz konusu kimyasalların boğazdan geçtiğini ifade ederek Kanal İstanbul Projesi'nin bu alanda önem arz ettiğini ifade etti.

Bilndiği üzere Lübnan'ın liman kenti çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Kısa süre önce meydana gelen bu patlama onlarca kişinin ölümüne ve enkaz altında kalmasına neden olurken yüzlerde kişi de patlamadan yaralı çıkmıştı.



BEYRUT'TA Kİ PATLAMAYA İLİŞKİN KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI



Beyrut'ta yaşanan ve bir insanlık dramına neden olan bu patlamaya ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çok dikkat çeken bir açıklamada bulundu.



Bakan Varan kendisine ait sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında, Beyrut'ta yaşanan patalmaya neden olan kimyasalların daha önceki dönemlerde İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini duyurdu. Bu durumun ciddiyetine vurgu yapan Bakan Varank Kanal İstanbul'un bu tehlikeler için önemli olduğunu ifade etti.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir." dedi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri