BİM Ucuz Konut Ve Otomobil Mi Satacak? Piyasaları Yerinden Oynatacak Sıcak Gelişme!

Türkiye’nin yaygın market zincirlerinden BİM’in konut ve otomobil satışına başlayacağı iddia edildi. BİM’den ucuz konut ve otomobil mi satılacak?

Türkiye’de hem konut fiyatları hem de otomobil fiyatları akıl almaz seviyelere yükseldi. Çok sayıda vatandaş için hem konut hem de otomobil satın almak bir hayal haline geldi. Ucuz fiyata otomobil ve konut satın almak isteyenleri umutlandıran yeni bir gelişme yaşandığı bildirildi. İddiaya göre yaygın market zinciri BİM, konut ve otomobil satışına başlayacak. BİM ucuz konut mu satacak?

BİM OTOMOBİL VE KONUT SEKTÖRLERİNE Mİ GİRİYOR?

Zincir marketler ile alakalı olarak bazı ürün gruplarında satış yapılamaması için kanuni düzenlemeler yapılmasına dair çalışmalar devam ederken BİM’den taşları yerinden oynatacak bir hamle geldi. Oda TV tarafından orta atılan iddiaya göre BİM marketin şirket faaliyetlerinde genişletilmeye gidildi. Bu kapsamda BİM’in şirket faaliyetleri içerisine otomobil ve konut da eklendi.

TİCARET SİCİL GAZETESİ’NDE YAYINLANDI

10 Mayıs 2022 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi yeni bir düzenleme yapıldığını duyurdu. Bu düzenlemeye göre yürürlükteki ilgili mevzuata uymak ve gerekli yasal izinleri almak kaydıyla BİM’in otomobil ve motorlu kara taşıtlarının toptan ya da perakende ticaretini, ihracatını yapabileceği kaydedildi. Ayrıca BİM’in gayrimenkul, konut, iş yeri ve her türlü gayrimenkul inşası, alımı, satımı, aracılık ve komisyonculuk faaliyetlerini kendi mağazalarında ya da iş yeri açmak veyahut e-ticaret yoluyla yapabilmesine dair düzenleme yapıldı.

UCUZ KONUT VE OTOMOBİL Mİ SATILACAK?

BİM tarafından şirket faaliyet alanlarında yapılan son düzenlemenin ardından olabilecek gelişmeler merak edilmeye başlandı. En büyük beklenti ise ucuz konut ve ucuz otomobil oldu. BİM şirket politikası olarak piyasanın altında fiyatlarla satış yapması ile biliniyor. Hem konutta hem de otomobilde bunun uygulanması her iki piyasada da taşları yerinden oynatabilecek. Ancak şu ana kadar BİM’in konut veya otomobil satışı yapacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Lakin ucuz konut ve ucuz otomobil arayanların BİM’den umutlu bekleyişleri sürüyor.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri