Bina Mantolama Kredisi Veren Bankalar! Yazın Tamamlayıp Kışa Hazır Olsun İsteyenler

2022 döneminde kış mevsiminin geri kalmasının ardından halen bina mantolamasını yapmayanlar firmalardan teklif almaya başladılar. Her geçen gün artan fiyatlar karşısında bankalarda kredi veriyor.

Bina mantolama işlemleri için fiyatlar artık inanılmaz seviyelere ulaştı. Pandemi süreci ile artan malzemele fiyatları, tedarik zinciri ardından dolar kuru ile ikinci darbeyi yedi. İnşaat sektöründe yaşanan fiyat artışları mantolama sektörünü de vururken son olarak savaşın etkileri yeniden fiyatların çok yükselmesine neden oldu. Sürekli artan fiyatların yeniden artma olasılığı nedeniyle ise bina yönetimleri harekete geçti.

BİNA YÖNETİMLERİ HAREKETE GEÇTİ, MANTOLOMA FİYATLARI İÇİN TEKLİF ALIYORLAR

Dolar kurunun gelecekte nasıl olacağı, inşaat sektöründe devam eden belirsizlikler fiyatların daha da artması endişelerini artırıyor.

Biran önce mantolama işlemlerini tamamlak isteyen bina yönetimleri kararlar alarak firmalardan fiyat almaya başladılar. Firmalar alınan fiyatları yeniden bina toplantılarında ele alan yönetimler en uygun fiyata mantolama işlemlerini tamamlamak istiyorlar. Kış döneminin bitmesinin ardından ise bahar ve yaz döneminde süreci tamamlamak isteyenler bina için kredi talebinde de bulunuyorlar.

BİNA MANTOLAMA ÜCRETLERİ

2022 yılına ilişkin bina mantolama ücretlerine dair emlak365.com olarak kapsamlı bir haber hazırlamıştık. Hazırladığımız haberimizde bina mantoloma işlemleri için ortalama rakamları ve işçilik fiyatlarını 2022 standartlarına göre aktardık.

Dolar kurunun 13.50 TL olduğu dönemde hazırladığımız haberimizde ise fiyatlar bir miktar zamlı durumda. Genel olarak firmalara göre fiyatlara bakıldığında ise; Mavikale marka Mantoloma ve işçilik m2 fiyatı ortalama 145 TL ile 160 TL, Capatect Dalmaçyalı 130 TL ile 140 TL, Filli Expert 125 TL ile 135 TL seviyesinde yer alıyor.

Bu markaların dışında DYO Klimatherm marka 120 TL ile 130 TL arasında, Polisan 123 TL ile 130 TL arasında ve Fawori 130 TL ile 140 TL seviyesinde yer alıyor.

BANKALARDAN KREDİ ÇEKMEK MÜMKÜN

Bina mantolamalarında firmalar ile anlaşan bina yönetimleri her ev sahibi için ayrı bir ödeme planı oluşturup doğrudan firma ile müşteri arasında ödeme kanalı oluşturuyor. Bunun dışında ise bazı bina yönetimleri; bina gideri kapsamında parayı toplayıp peşin ödeme ile süreci tamamlıyor. Bir başka seçenek ise bankaların mantolama kredisi. Bina yönetimleri tarafından çekilebilen kredi ile ödeme yapılıyor daha sonra her ev sahibi kendi ödemesini yapıyor. Ancak mart döneminde faiz oranları yüksek olduğundan bina yönetimleri kredi seçeneğine uzak duruyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri