Bingöl Ve Elazığ'da Gün Ağarınca 5.2 Şiddetindeki Depremin Yarattığı Hasar Ortaya Çıktı!

Dün gece Bingöl'de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremin yarattığı hasar bugün gün ağarınca ortaya çıktı. Deprem Bingöl merkezli olarak yaşanmasına rağmen Elazığ'da daha büyük hasar yarattı. Bingöl Kiğı ilçesi merkezli depremin detayları haberimizde!

Türkiye peş peşe gelen deprem haberleri ile sarsılmaya devam ederken bunlardan biri de dün gece Bingöl Kiğı ilçesinde yaşandı. Dün akşam 21:58 saatinde meydana gelen depremin ardından oluşan hasar sabah gün ağarınca ortaya çıktı. Deprem Bingol merkezli olarak meydana geldi ancak asıl hasarı Elazığ'da bulunan köylerdeki evler aldı.

DEPREM BİNGÖL'DE OLDU, ELAZIĞ'DA Kİ EVLER DAHA FAZLA HASAR GÖRDÜ

Dün gece saatlerinde yaşanan depremin yarattığı hasar günün aydınlanması ile ortaya çıktı. Özellikle de kerpiç evlerin bulunduğu köylerdeki evler daha fazla hasar alırken deprem nedeni ile en fazla etkilenen yer Elazığ'a bağlı olan Karakoçan ilçesi olarak açıklandı. Bu ilçeye bağlı olan 5 köyde deprem neden ile hasar oluştu. 250 nüfuslu olan Kuşbayırı köyünde bulunan kerpiç evlerin tamamına yakınında orta ve büyük ölçekte hasar oluştu.

Köyde yaşayan kişiler yaşadıkları tedirginlik nedeni ile geceyi evlerinin dışında, açık alanda geçirmeyi tercih etti. Deprem esnasında önce büyük bir patlama sesi duyduklarını belirten köylüler yaşadıkları korkuyu anlatırken depremde evi hasar gören kişilerin arabalarının içinde ya da evi hasar görmeyen diğer komşularının evinde geçirdiklerini dile getirdi.

Depremden sonra açıklama yapan Karakoçan Belediye Başkanı da depremin şiddetini 5.3 olarak açıklamış ve 3 evin yıkıldığını söylemişti. Enkaz altında kalan kimse bulunmazken depremde evlerde sadece hasar oluştuğu, yaralanan ya da hayatını kaybeden kimsenin olmadığı duyurulmuştu.

Emlak Haberleri Haberleri