Binlerce kişi mahkemeye gitmişti! Adalet Bakanı Bozdağ kiracı ve ev sahiplerine ne yapılacağını açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kira sorunu kapsamında yaşanan sorunların çözümüne yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ sorunların çözümü için uzlaşma yoluna yönelik çalışmalar olduğunu söyledi.

Emlak sektörünün zorlu bir süreçten geçiyor olması nedeniyle mahkemelerde kiracı ve ev sahiplerinin sorunlarına yönelik davalar arttı. Bu alanda ise yeni düzenlemeler ile sistemin rahatlatılması ve vatandaşların sorunlarının çözülmesi bekleniyor. Yürütülen çalışmaların neler olduğu hangi aşamaya geldiği konusunda ise son açıklama Adalet Bakanı Bozdağ'dan geldi.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ'DAN KİRA SORUNLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta bakanlığın Personel Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı. Etkilinlik kapsamında gündemi kısa kısa değerlendiren Bozdağ, merak edilen başlıkları basın mensuplarına yorumladı. Konuşmasının bir bölümünde kiracı ve ev sahipleri arasında artan davalara değinen Adalet Bakanı bu alanda yeni çalışmalar olduğunu söyledi.

Kiracı ve ev sahibi arasında oluşan sorunların çözümü için ara bulucu yöntemini işaret eden Bakan Bozdağ şu ifadeleri kullandı. "Hukukta ara buluculuk Türkiye'de tuttu. Başlangıçta pek çok kesim bunlara şüpheyle bakıp, karşı dururken bizim attığımız bu adımlar meyvelerini verdikçe şüpheler azaldı, karşı duranların katkısı da çoğaldı. O nedenle kira ihtilaflarının tamamını ara bulucuya gönderme konusunda kararlıyız."

Konuşmasının devamında ise Adalet Bakanı bu noktada çalışmaların devam ettirdiğini ve hazırlıklar bittiğinde TBMM'de de değerlendirilecek ve kabulü halinde de yasalaşacaktır dedi.

ÇEVRE BAKANI DA AÇIKLAMIŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'da gün içinde bir açıklamada bulunmuş ve fahiş zam isteyen, TÜFE üzerinde artış talep eden ev sahiplerinin hem mahkemeye verilmesini hemde bakanlığa şikayet edilmesini sitedi. Kira düzenlemesi hakkında ise Bakan Kurum çalışmaların 4 bakanlıkça sürdüğünü tamamlanınca meclise sunulacağını açıkladı.

Emlak Haberleri Haberleri