Bir Çılgın Projede Diyarbakır'a! Silvan Projesi İle Tarım Suya Doyacak

Diyarbakır bölgesinin çılgın projesi olarak anılan Silvan Projesi hakkında Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır bölgesinin çılgın projesi olarak anılan Silvan Projesi hakkında Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu. Silvan projesi son durumu ne, Silvan Barajı ne zaman bitecek?

Türkiye pek çok alanda dev yatırım projeleri gerçekleştirmeye devam ederken bunlardan biri de Diyarbakır'da hayata geçirilen Silvan Projesi olarak öne çıktı. Konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli projeyi mega ve devasa olarak tanımladı.



DİYARBAKIR SİLVAN BARAJI PROJESİ NE ZAMAN BİTECEK?



Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine durmadan ilerlemeye devam ettiğini belirten Bakan Bekir Pakdemirli "Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız ile yapacağımız programda sadece bu barajla ilgili merasim değil Başlar ve Ergani Barajları ile Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin açılışını yapacağız. Silvan Projesi'nin toplamına baktığımız zaman 8 barajı, sulama tesisleri ve kanalları oluşturan 18 milyarlık mega, devasa bir proje.



Bu devasa projeyi de inşallah 2023 yılına varmadan da tam anlamıyla bitirme ve bölgeyi de tam anlamda sulamaya kavuşturma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" sözleri ile projenin temel atma töreninin yarın yapılacağını ve projenin tüm etaplarının 2023 yılı itibari ile sona ereceğini duyurdu.



Proje ile verimli toprakların su ile buluşturulacağını belirten Bakan Pakdemirli projenin tamamlanması ile beraber bölgede tersine göç yaşanacağını ve bölgedeki tarımsal faaliyetlerin ekonomiye 2 milyar liralık katkı sağlarken 305 bin kişiyi de istihdam kaynağı sağlayacağını dile getirdi.



Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri