Birinci Derece Deprem Riski Taşıyan İller Açıklandı: Bu İllerde Kentsel Dönüşüm Başlamazsa Facia Kaçınılmaz!

Türkiye peş peşe gelen deprem haberleri ile sarsılmaya devam ederken birinci derece deprem riski olan iller açıklandı.

Türkiye peş peşe gelen deprem haberleri ile sarsılmaya devam ederken birinci derece deprem riski olan iller açıklandı. Bu illerde çok acilen kentsel dönüşüm projelerinin çalışması başlanması istenirken kritik açıklamalar geldi!

Emlak365.com / Kentsel dönüşüm Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ederken ne yazık ki her gün gelen yeni deprem haberleri ile risk kendsini hatırlatmaya devam ediyor.



TÜRKİYE'DE DEPREM RİSKİ YÜKSEK OLAN İLLER HANGİLERİ?



Dün Elazığ merkezli olarak meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremin ardından ne yazık ki Türkiye bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze geldi. Türkiye'de deprem riski yüksek olan iller olarak İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Bursa aynı zamanda ekonomik büyüklükleri ile de yaşanacak depremin büyük bir ekonomik kriz yaratma riskini yükseltmesi nedeni ile büyük risk oluştururken endişe yarattı.



DURUM ÇOK CİDDİ! RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLANMALI



Konu hakkında değerlendirmede bulunan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı "Kat maliklerinin kendi binalarını yenileyebilme, müteahhit olma imkanı yaratılmalı, bu sayede ranta dayalı malikler arası tartışmaların önüne geçilir. Bugün kentsel dönüşümde en çok gördüğümüz şey malikin kendinin kullandığı alandan ne kadar kaybettiği veya kazandığı değil komşularının ne kadar kazandığı ve kaybettiğidir.



Yapılan önlemler birçok yenilemenin yolunu açmışsa da yeterince hızlı olmamıştır. Kentsel dönüşümde halen hedeflenen noktadan çok uzaktayız. Bu durumda hem yerel yönetimlerin daha hareket edebilmesi hem de vatandaşın acilen bilinçlendirilmesi gerekli.Kentsel dönüşümdeki hareket inşaat sektörünü bir miktar hareketlendirecektir, en düşük gelir grubunu destekleyen bu sektördeki hareket ekonomiye de ekstra bir ivme verecektir" sözleri ile kentsel dönüşümün önemine değindi.



Kentsel dönüşümde artık rant savaşlarının geride kalması gerektiğini belirten Yazıcı deprem gerçeğinin farkında olunarak hayati önemi unutulmadan çalışmalara hız verilmesini istedi.


Emlak Haberleri Haberleri