Birleşik Arap Emirlikleri Gözünü Türkiye'deki Gayrimenkullere Dikti! Büyük İş Birliği Kapıda

Property Expo İstanbul'a katılan BAE temsilcileri Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak istediklerini belirtti. Türkiye ve BAE arasında yeni bir gayrimenkul ortaklığı gerçekleşecek.

Çok sayıda markalı projenin bir araya geldiği Property Expoİstanbul'u ziyaret eden Dubai Çoklu Emtia Merkezi (Dubai Multi Commodities Centre-DMCC) Yönetim Kuulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Ahmet Sultan Bin Sulayem, Türkiye ile yeni iş birlikleri yapmak istediklerini dile getirdi.

BAE'DEN TÜRKİYE'YE YOĞUN İLGİ

Sulayem, Türkiye'deki 40'ın üzerinde markalı projesini yatırımcılara sunan Property Expo İstanbul'u ziyaret etti. BAE ile Türkiye arasındaki ilişkileri ve Türk ekonomisine sağlayacakları katkı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

DMCC'nin üst düzey yöneticisi olarak Türkiye ile temaslarda bulunmak için etkinliğe katıldığını söyleyen Ahmet Sultan Bin Sulayem, Türkiye'deki birçok şirketle irtibat halinde olduklarını belirtti.

Sulayem, Türkiye pazarı ile daha fazla işbirliği yapmak için burada olduklarını, iki ülke arasındaki ilişkilerin skiye nazaran şu an çok daha iyi olduğunu ifade etti.

GAYRİMENKUL YATIRIMI YAPACAKLAR

Sulayem, Türkiye'nin hak ettiği değeri henüz görmediğini belirterek, Avrupa'nın önde gelen birçok merkezinden farkı olmadığını, çok önemli bir rolü ve potansiyeli bulunan Türkiye'nin tek eksiğinin sadece bilinirliği olduğunu aktardı.

Gayrimenkul sektörüne ilişkin değerlendirme yaparak, Türk gayrimenkul ürünlerine yatırım yapmamanın çok zor olduğunun altını çizerek '' Türkiye hem tarihi hem doğal güzellikleri hem de konumu itibarıyla önde gelen ülkelerden. Burada gayrimenkul yatırım fırsatları değerlendirilmeli '' dedi.

YABANCIYA KONUT SATIŞINDA HEDEFLER YÜKSELDİ

Property Expo Yönetim Kurulu başkanı Haşim Süngü, geçtiğimiz yıl konut satışı açısından olumlu gelişmeler yaşandığını, yüzde 43'ü aşan artışla beraber 60 bin adede yaklaşan satış yaptıklarını belirtti.

Süngü, 2021 yılında yabancıya konut satışından 10 milyar dolarlık gelir elde ettiklerinin altını çizerek, 2022 yılında 70-80 bin adet yabancıya satış yapmayı hedeflediklerini ve bu satışlardan 13-15 milyar dolarlık gelir beklediklerini ifade etti.

Süngü, Pakistan ve İran pazarının yükselişe geçtiğini, savaş nedeniyle de Rusya ve Ukrayna'dan konut yatırımlarının artmasını beklediklerini söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri