Birleşik Krallık'ta konut kirası yüzde 8,6 arttı

İngiltere'de kiralık ev fiyatları için beklenen resmi veri yayımlandı. Yayımlanan veriye göre Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 8,6 oranında artış gösterdi.

Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle piyasalar büyük şoklar yaşarken en çok etkilenen sektörlerin başında emlak ve gayrimenkul sektörü yer almıştı. Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerin başında ilk sırada yer almıştı. Merkez Bankaları tarafından uygulamaya alınan parasal sıkılaşma politikaları ile fiyatlar dengelenmeye çalışırken İngiltere'den beklenen son veri açıklandı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) tarafından açıklanan son verilere göre İngiltere'de ortalama konut kiraları yüzde 8,6 oranında artış göstererek 1319 sterlin seviyesine ulaştı. Açıklanan son resmi verilere göre Türkiye'de İngiltere'de ülke genelinde ortalama konut kiraları Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8,6 oranında yükselmiş oldu.

İNGİLTERE'DE KONUT KİRALARI YILLIK BAZDA YÜZDE 8,6 YÜKSELDİ!

İngiltere'de kiralık konutların fiyatları Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8,6 oranında yükseldi. İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre yaşanan yükselişin ardından İngiltere'de ortalama konut kirası 1319 sterlin olarak gerçekleşti.

Yaşanan yükselişin ardından konut kirası Galler'de 748 sterline yükselirken yaşanan yükselişin oranı yüzde 7,9 olarak kayıtlara geçti. İskoçya'da ise ev kiraları yüzde 8,2 artışla 965 sterline çıkmış oldu. Kuzey İrlanda'da mayıs ayına ilişkin en güncel verilere göre, ortalama konut kirası artışı bu dönemde yıllık bazda yüzde 10 olarak kayıtlara geçmişti. Böylece Birleşik Krallık'ta ortalama konut kirası yüzde 8,6 yükseliş göstermiş oldu.

Emlak Haberleri Haberleri