Bitlis, Ankara, Samsun, Konya, Antalya, Mersin, Muğla ve Van İlleri İçin Kesin Korunacak Hassas Alan Listesi Resmi Gazete İle Yayımlandı!

21 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete sayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı kararı ile 8 ilimizde yer alan 11 bölge için kesin korunacak hassas alan ilan edildiği duyuruldu.

21 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete sayısı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı kararı ile 8 ilimizde yer alan 11 bölge için kesin korunacak hassas alan ilan edildiği duyuruldu. Nazik Gölü, Örencik Fosil Yatakları, Hacıosman Ormanı, Samsam Gölü, Kömüşini Gölü, Adanalıoğlu, Düzlerçamı ormanı, Alavara mevkii, Akgöl, Kazlıgöl, Tuz Gölü ve Değirmigöl kesin korunacak hassas alan ilan edilerek koruma altına alındı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak 21 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan çok sayıda koruma kararı yürürlüğe girdi.



Yeni kararlar kapsamında 8 farklı şehirde yer alan 11 bölge için Cumhurbaşkanı kararı ile kesin korunacak hassas alan ilan edilmesine ve bu kapsamda koruma altına alınarak gelecek nesillere aktarılması konusunda adım atılmış oldu.



Bitlis İli, Ahlat İlçesinde Bulunan Nazik Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Değerlendirilmesi Sonucunda Gösterilen Alanların Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2431)



Bitlis ili, Ahlat ilçesined bulunan Nazik Gölü potansiyel doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.





Ankara İli, Kahramankazan İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Örencik Fosil Yatakları Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2432)



Ankara İli, Kahramankazan İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Örencik Fosil Yatakları doğal sit alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.





Samsun İli, Çarşamba İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Hacıosman Ormanı Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2433)



Samsun İli, Çarşamba İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Hacıosman Ormanı Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.





Konya İli, Kulu İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Samsam Gölü Doğal Sit Alanının Koruma Statüsünün Yeniden Değerlendirilmesi Sonucunda Gösterilen Alanın Kesin Korunacak Hassas Alan Olarak Tescil ve İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2434)



Konya İli, Kulu İlçesi Sınırları İçerisinde Bulunan Samsam Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.





DİĞER KARARLARIN TÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri