Bodrum Belediye Başkanı Ali Ağaoğlu'nun Kasaba Projesine Sert Çıkıştı! Sizin Değil Halkın Malı!

Ali Ağaoğlu'nun Bodrum Milas'taki projesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından Ali Ağaoğlu'nu sert bir dille uyardı.

Ali Ağaoğlu'nun Muğla Milas'ta hayata geçireceği Kasaba projesi için geçtiğimiz günlerde inşaat ruhsatı verildiği açıklanmış ve bu karar çevreciler tarafından yoğun tepkiyle karşılanmıştı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konu hakkında açıklamalar yaparak belediyenin de bu yapılaşmaya karşı çıktığını belirtti.

'' DOĞAL SU KAYNAKLARININ YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRİYOR ''

Muğla'nın Bodrum ile Milas ilçeleri arasında yer alan Mandalya Körfezi'nde, tüm itirazlara rağmen inşaat ruhsatı verilen proje için ' doğal su kaynaklarının yönünü değiştirdiğini ' söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ali Ağaoğlu'nun Tuzla Sulak Alanını yok edecek şekilde su kaynaklarının yolunu değiştirdiği, kaçak baraj ve göletler yaptığını açıkladı.

Ali Ağaoğlu'nun projesini 'suni cennet' olarak tanımlayan Aras, projenin 197 tür kuşun yaşadığı Tuzla Sulak Alanını yok edeceğini, ÇED raporu alabilmek için Ağaoğlu'nun şirketinin su kaynaklarını olduğu gibi bırakacağını söylemesine rağmen DSİ'den habersiz baraj ve gölet yaptığını söyledi. Aras, '' Ali Bey, membranlı göletlerle yönünü değiştirdiğiniz derenin akışı kesilen tatlı suyu, sizin şirketler grubunuzun değil, halkın malıdır. Özetle size demek istediğim, biz bu olup bitenleri görmemezlikten gelmeyiz, gelmeyeceğiz '' dedi.

ALİ AĞAOĞLU'NUN PROJESİNE NEDEN KARŞI ÇIKILIYOR?

Ali Ağaoğlu'nun çok konuşulan projesinin arkeolojik sit alanları üzerine kurulu olması, dünyanın sayılı sulak alanlarından birinin tahrip edilecek olması nedeniyle çevreciler ve belediye tarafından inşasına karşı çıkılıyor. 2004 yılında Ulusal Sulak Alan Komisyonu kapsamına alınan Tuzla Sulak Alanı'nda, 197 kuş ürü bulunuyor.

Emlak Haberleri Haberleri