Bodrum'da Devam Eden İnşaatlara Turizm Sezonu Arası: İnşaat Yasağı Başladı!

Türkiye'nin tatil cenneti olarak kabul edilen ve uğruna çok sayıda şiir, aşk şarkısı yazılan Bodrum'da inşaat yasağı başladı. İnşaat yasağı ne zaman bitecek?

Turizm gelirleri açısından büyük öneme sahip olan ve Türkiye'nin tatil cennetleri arasında yer alan Bodrum'da devam eden inşaatlar şikayet konusu olmaya devam ediyor. Muğla'nın gözde tatil beldesi Bodrum'da inşaat yasağı hakkında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras önemli açıklamalarda bulundu.

Bodrum'da tatil sezonunun başlaması ile beraber inşaat çalışmalarının devam ettiği şantiyeler nedeni ile tatilcilerden peş peşe şikayetler gelmeye başlamıştı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras normal koşullar altında 15 Mayıs tarihinde başlayacak olan inşaat yasağının Valilik kararı ile önce 17 Haziran tarihine uzatıldığını, sonrasında ise tepkilerin artması ile 31 Mayıs tarihine çekildiğini belirtti.

BODRUM'DA İNŞAAT YASAĞI HANGİ TARİHTE SONA ERECEK?

Tatilcilerin gözde tatil beldesi olan Bodrum'da inşaat yasağı başlarken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında Bodrum'da turizm sezonu dolasıyla inşaatlar durur. İnşaatlar durur derken, kastedilen hafriyat, beton dökme gibi iş makinelerinin çalışmasını gerektirecek kaba inşaatlardır. Bunun dışındaki seramik, sıva, boya ve badana gibi ince işçilikler belli saatlerde, çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde devam edebilir" diyerek inşaat yasağının 15 Ekim tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Şantiyelerin kapanış için kendilerini 17 Haziran tarihine göre ayarladıklarını, bu nedenle 31 Mayıs tarihinde sorunlar yaşandığını, şantiyelerini kapatmayan firmaları uyardıklarını belirten Başkan Aras inşaata müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Bodrum'da turizm sezonunun başlaması ile beraber inşaatlar her dönem olduğu gibi yasak ile zorunlu olarak durdurulmuştu.

Emlak Haberleri Haberleri