BODRUM'da Kaçak Yapılaşmaya Son!

Yerel Seçim sonrası Muğla'nın Bodrum ilçesinin yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras ilk adım olarak kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

Yerel Seçim sonrası Muğla'nın Bodrum ilçesinin yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras ilk adım olarak kaçak yapılaşmaya karşı mücadele başlattıklarını söyledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesinin ilk meclis toplantısı kültür merkezinde oldu.



Toplantı meclis üyeleri, yeni başkan,vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarınında katılımıyla gerçekleşti.



Kaçak Yapılaşmalara Son!



Bodrum ilçe'sinin Belediye Başkanı Ahmet Aras ilk toplantı da kaçak yapılaşmaların altını çizerek o yönde ilk adımı attıklarını açıkladı.



Bodrum'un yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras kaçak yapılaşmaların ayrıntılarını anlatmadan önce belediyecilik anlayışından söz etti.



"Doğa, insan, çevre, hayvan, canlı odaklı olacak, ayrımcılık ortadan kalkacak. Eşitlik, adalet ve hukukun ön planda olduğu bir yönetim anlayışımız olacak. Sorunlar olduktan sonra değil olmadan önce önlenmesiyle ilgili yapılacak işlerden söz ediyorum.



Mevzuat ve hukuk doğrultusunda kararlar alacağız. Rüşvet, irtikap, iltimas gibi gayrimeşru hiçbir ilişkiye girilmeyecek. Belediyemizin kapıları tümüyle açık olacaktır. Belediyede iş takipçiliğine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.



Her şeyin kuralı, sistemi olacak. Biz altyapımızı buna göre hazırlıyoruz. Belediyemizde tamamen liyakat esaslı görevlendirmeler yapılacak. Adam kayırmacılık, yerli yabancı ayrımı olmayacaktır. Belediyemizin şiarı, tüm insanlarımız eşit şekilde değerlidir ve herkes aynı muameleye tabi tutulur." diyerek belediyecilik anlayışını anlattı.



İmar Barışı



İmar Barışına dikkat çeken başkan Aras açıklamasında, Tüm belediyenin bütçe, borç durumları, personel durumu, imar durum belgeleri, gerekli altyapı yapıldıktan sonra tüm imar planları vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır diyerek "Şu anda Bodrum'u ilgilendiren en önemli konu 'İmar Barışı' adı altında Bodrum'u teslim almıştır. Dağları, tepeleri fütursuz dikilen beton bloklarla dolu. Bunların birçoğu izinsiz ve ruhsatsız. Şu an korkunç bir yapılaşma ile karşı karşıyayız. Bunun için kesinlikle önlemler alacağız" diye vurguladı.



Aras, sözlerine "Yatırımcının karşısında değiliz. Ancak yatırım projelerinizi Bodrum'un doğasına, tarihi dokusuna, insanına, denizine, kültürel ve sanatsal yapısına aykırı yapmayın, kesinlikle izin vermeyeceğiz. Hakları da ihlal etmeyeceğiz." ekledi.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri