Bodrum'da Kiralar Çıldırdı! Ev Fiyatına Sezonluk Kiralık Villalar!

Gayrimenkul sektöründe pandeminin etkisi ile şekillenme devam ediyor. Kısıtlamalar dönemleri ve yaz aylarının yaklaşması ile tatil beldelerinde kira fiyatları tırmanmaya başladı. Bodrum'daki kira rakamları hakkında EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı açıklamada bulundu.

Pandemi sürecinde gayrimenkul sektöründe fiyatlanmalar da değişiklik gösterdi. Özellikle kısıtlamaların olduğu zamanlarda insanlar büyükşehirlerden kaçmayı alışkanlık haline getirdiler. Bu da emlak sektöründe fiyatlamalarda etkili oluyor. Tatil beldeleri bu dönemde her zamankinden daha fazla talep görürken fiyatlarda da ciddi bir artış meydana geldi.

DENİZE SIFIR EVLERİN KİRALARI 75 BİN TL'YE ÇIKTI

Türkiye'nin en gözde tatil merkezi olan Bodrum'daki kira fiyatları hakkında bilgi veren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Yükselen rakamlar artık rasyonel olmaktan çok uzaklaştı. Bu dönem geçici olan bir fiyat yükselişi ile karşı karşıyayız. Ancak bu fiyatların bu şekilde devam etmesi oldukça zor. Elbette eski fiyatlara dönülür demiyoruz ama biraz daha gerçekçi fiyatlama olacaktır. Bodrum'da Temmuz ve Ağustos ayları için denize yakın evlerde kiralama fiyatları 25 Bin TL'den başlıyor. Denize sıfır evlerde ise kiralama fiyatları 75 Bin TL'ye kadar çıkabiliyor.” dedi.

Bodrum'da kiraların oldukça arttığını söyleyen Cansel Turgut Yazıcı, “Bodrum'da sezonluk olarak 250 Bin TL'ye kiralık evler var. Bunun üzerinde fiyatlarla da karşılaşabiliyoruz. Küçük bir ev satın alınabilecek fiyata sezonluk kiralık villalar var. Fiyatların belirlenmesinde denize yakınlık, denize ulaşım şartları, bulunduğu koy, havuz ve çevredeki sosyal imkanlar etkili oluyor.” ifadelerini kullandı.

KİRALAR BU FİYATLARDA KALMAYACAK

Bodrum'da Yalıkavak Koyu'na dikkat çeken Cansek Turgut Yazıcı, “Yalıkavak'taki koyların fazlalığı, bölgede marinanın olması, yapılaşmanın talep görmesi ilgiyi yükseltiyor. Bu da kiraları arttıran bir neden olarak karşımıza çıkıyor. Pandemiden uzaklaşmak isteyenlerle tatilcilerin talepleri birleşince piyasa da yükseldi. Ancak normalleşmenin ardından ilerleyen aylarda kira fiyatları bu noktada kalmayacaktır. Oldukça yüksek rakamlardan bahsediyoruz. Bunun piyasa karşılığı yok ve sürdürülebilir değil. Dönemlik bir fiyatlama ile karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri