Boğaz'da 200 Yalı Özel Sözleşmelerle Satılığa Çıkarıldı!

İstanbul'da Boğaz'da bulunan yalılar teker teker el değiştirmeye devam ediyor. Şu anda yaklaşık 200 yalının da satışa çıkarıldığı bildirildi. Son 2 yıllık süreç 20 yalının satışı yapılmıştı.

İstanbul'da Boğaz'da bulunan yalılara çok yoğun bir talep gösterilmeye başlandı. Lüks gayrimenkul yatırımı olan bu yalıların ciddi talep görmesinin altında yatan neden ise kurdaki ani yükselmeler olduğu bildirildi.

Konuya dair bir açıklama yapan gayrimenkul uzmanı Songül Toprak Özsan, “2020 yılının Mart ve Haziran ayı arasında Boğaz'da yalı satın almak isteyenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemindeki sayının tam 10 katı oldu. 2021 yılında ise talepler 4 kat daha arttı. Oldukça revaçta bir yatıorım aracı haline gelen yalılar sıklıkla el değiştirmeye başladı.” dedi.

YALI SATIŞLARI HIZ KAZANDI

2014 yılı ile 2020 yılları arasında satılan toplam yalı sayısı yalnızca geçtiğimiz yıl Mart ile Haziran ayları arasında satıldı. Bu dönemde 20 yalı el değiştirdi. Satılan yalıların ise Kanlıca, Yeniköy, Kandilli ve Anadolu Hisarı bölgelerinde olduğu bildirildi.

Pandemi döneminin etkisinden bahseden Songül Toprak Özsan, “Pandemi hayatımızda çok şeyi değiştirdi. Önceliklerimiz, tercihlerimiz, yaşam tarzlarımız mecburen değişmek durumunda kaldı. Gayrimenkul talepleri de bu değişimlerin çerçevesinde yeniden şekillendi. Pandemi sürecinde Anadolu yakası'nda bahçeli yalılar ve yalı daireleri çok büyük bir ilgi görmeye başladı. Artan talep ile de ciddi bir hareketlenme yaşandı.” ifadelerini kullandı.

200 YALI SATIŞA ÇIKARILDI

Boğaz'daki yalılar için yerli talebin bugüne kadar olmadığı derecede arttığını söyleyen Songül Toprak Özsan, “Yerli yatırımcılar Boğaz'dan yalı satın almak için adeta yarışıyorlar. Tabiki çok yüksek fiyatlardan bahsediyoruz. Şu anda 200 civarında yalı satılığa çıkarılmış durumda. Ancak bu yalıları satışa çıkaran aileler bu durumun kamuoyunda duyulmasını istemiyorlar. Bundan dolayı da özel sözleşmeler imzalanarak gizli tutuluyor. Lakin bu yalıların pazarlaması açık bir şekilde yapılıyor. İlerleyen günlerde çok sayıda yalının el değiştirdiğini duyacağız.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri