Boş Ev İçin Yakıt Ve Aidat Parası Ödenir Mi?

Apartmanlarda ve sitelerde boş olan ve kullanılmayan evler için aidat ve yakıt parası ödenir mi? Boş ev için yakıt ve aidat parası ödememe imkanı var mı?

Apartmanlarda ve sitelerde evleri olanlar aidat ve yakıt parası ile alakalı kapsamlı araştırmalar yapıyorlar. Apartmanlarda ve sitelerde boş olan evler için aidat ve yakıt parası ödenir mi? Boş ev için yakıt ve aidat parası ödememe imkanı var mı? Hangi şartlarda boş ev için yakıt ve aidat parası ödenmez? İşte yakıt ve aidat ödemelerine dair en çok merak edilen konunun cevabı...

BOŞ EV İÇİN YAKIT VE AİDAT PARASI ÖDEME SORUNU

Çeşitli nedenlerden dolay mülk edinilmiş olan evler her zaman kiraya verilemiyor. Bazı ev sahipleri evlerinin yıpranmaması veya başka nedenlerden dolayı evlerini kiraya vermek istemiyorlar. Kendi ihtiyaçları da olmadığı içinb bu evlerde aidat ve yakın parası ödemeleri sorun olmaktadır. Peki baş olan bu evler için yakıt ve aidat ödemesi yapılması zorunlu mudur?

Boş evlerde aidat ve yakıt ödemelerine dair herhangi bir ayrıcalık olmadığı bilinmelidir. Apartmanlarda ve sitelerde ortak giderlerden tüm kat malikleri sorumludurlar. Arsa payları oranında gider paylaşımı yapılmaktadır. Bu giderlerin ödenmesinde evin boş olup olmaması apartman ve site yönetimlerini ilgilendirmemektedir. Dolayısıyla aidat parasını zorunlu olarak ödemek gerekmektedir.

Boş evde yakıt parası ödemesi yapılması ise oldukça kapsamlı bir sorundur. Bazı apartmanlarda ve sitelerde pay ölçer sistemi ile kullanıma göre yakıt parası ödenmektedir. Boş evde kullanım yapılmayabilir ama o zaman da üst ve alt katların ısınmalarında sorun çıkmaktadır. Bundan dolayı bu mesele mahkemeye taşınmakta ve Yargıtay'ın da emsal kararları bulunmaktadır. Apartmanlarda ve sitelerde boş evlerde ısınmayı kesmek hukuki değerlendirilmemektedir. Dolayısıyla yakıt parasını da boş evler için ödemek gerekmektedir.

Aidat ve yakıt parasının boş evlerden alınmamasının bir yolu bulunmaktadır. Eğer Kat Malikleri Genel Kurulu'nda böyle bir karar alınıp yönetim planına işlenirse boş evler için bu ödemeler yapılmamaktadır.

Emlak Haberleri Haberleri