Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olmalı, Boşanırken Mal Kaçırma Nasıl Engellenir?

Pandemi döneminde çiftlerin uzun süre evde zorunlu olarak kapalı kalması, bozulan ekonomi gibi farklı nedenlerle ne yazık ki boşanma rakamları rekor seviyelerde artış gösterdi.

Pandemi döneminde çiftlerin uzun süre evde zorunlu olarak kapalı kalması, bozulan ekonomi gibi farklı nedenlerle ne yazık ki boşanma rakamları rekor seviyelerde artış gösterdi. Boşanmalarda yaşanan en büyük sorunların başında ise ne yazık ki mal paylaşımı olarak öne çıkıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur, konut kredisi çekilerek alınan ev ne olur, mal kaçırma nasıl engellenir?

Her çift sonsuza kadar mutlu olmak ve ömür boyu aynı yastığa baş koymak için yola çıkarken ne yazık ki bazı kişiler için bu rüya çok daha erken bir şekilde sona ermektedir.



Boşanma aşamasına gelen çiftlerin arasında yaşanan en ciddi sorunlardan biri de boşanmada mal paylaşımı olarak öne çıkmaktadır. Yine pek çok iş boşanırken mal kaçırma iddiası ile kendini koruma altına almak istemektedir.



BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI NASIL OLMALI?



Boşanırken mal paylaşımı konusunda kurallar medeni kanun kapsamında belirlenmekte olup evlendikten sonra edinilen her türlü mal ortak olarak kabul edilir. Yani alınan ev, araba, yazlık ya da bankaya yatırılan para gibi her türlü menkul ve gayrimenkul çiftler arasında eşit olarak paylaşılmak zorundadır.



Ancak evlilik süresi boyunca eşlerden birine miras yolu intikal eden taşınmazlar eşe aittir ve ortak paylaşıma dahil edilmez. Ancak bu taşınmazlardan elde edilen gelir yine ortaktır. Örnek vermek gerekirse evlenen kadına ailesinden miras bir ev geçtiyse boşanmada erkek bu evden pay alamaz. Ancak kadın bu evden evliliği boyunca almış olduğu kiraları biriktirdiyse bu durumda erkek bu kira gelirinden yüzde 50 oranında pay alma hakkına sahiptir.



BOŞANIRKEN MAL KAÇIRMA!



Bir diğer sorun ise mal kaçırma girişimleridir. Kadın ya da erkeğin eşinin bu tip bir davranışta bulunacağı yönünde endişesi bulunuyor ise bu durumda mahkemeye başvuruda bulunarak mahkeme kararı ile mallarına tedbir kararı koydurabilir. Bu karar kapsamında söz konusu taşınmazların hileli satışlarla başkalarına geçmeleri engellenir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri