Bu da Suudi Arabistan'ın çılgın projesi! 1 trilyon dolarlık proje ile çöle 5 milyon kişilik yatay gökdelen dikecekler

Suudi Arabistan 120 kilometrelik yatay gökdelen dikeceğini açıkladı! Çöle inşa edilecek 1 trilyon dolarlık çılgın proje ile 5 milyon kişiye yeni yaşam alanı oluşturulacak!

Suudi Arabistan dünyanın en çılgın projelerinden birine imza atmaya hazırlanıyor. Amerikalı Wall Street Journal gazetesi tarafından yapılan habere göre Mirror Line - Ayna Hattı adı verilen dev projenin 50 senede tamamlanması bekleniyor! 

Yatay gökdelen projesi ile Suudi Arabistan Akabe Körfezi sınırından başlayarak sahil boyunca uzanan dağı ikiye bölecek ve buraya 5 milyon kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı kuracak. Dev projenin toplam maliyeti 1 trilyon dolar olarak hesaplanırken tamamlanma süresi ise 50 sene olarak ilan edildi. 

SUUDİ ARABİSTAN MİRROR LİNE - AYNA HATTI PROJESİNDE NELER VAR?

Sadece Suudi Arabistan'ın değil aynı zamanda tüm dünyanın en büyük emlak projelerinden biri olarak öne çıkan Mirror Line - Ayna Hattı projesinde Suudi Arabistan büyük bir dağ silsilesini ortadan ikiye bölecek. Dev projenin tasarımını ise Pritzker Mimarlık Ödülü sahibi Thom Mayne tarafından kurulan ABD merkezli Morphosis Architects üstlendi. 

Projede destek amaçlı başka firmalar ile de çalışılacak. Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından ilk olarak 2021 senesinde gündeme taşınan dev projenin önündeki en büyük engel ise bu aşamada Kaşıkçı cinayeti nedeniyle pek çok batılı ülkenin bu projeye finansman sağlama konusunda isteksiz kalması olarak gösterildi. Aynalı olarak tasarlanacak binaların altından yüksek hızlı tren geçmesi planlanırken, projede aynı zamanda 30 metre yüksekliğe sahip olan birde stadyum yer alacak. Yatlar için marina da planlanan projenin tamamlanması ile 5 milyon kişinin kurulan bu yeni şehirde yaşaması planlanıyor. 

Emlak Haberleri Haberleri