Bu günler geçmeyecek diyen İslam Memiş'ten sert uyarı: Bu tarihten sonra dolar uçacak, emlak balonu patlayacak!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konut ve kira fiyatlarını değerlendirdi. Memiş, dolar ve emlak sektörünün patlama yapacağı tarihi verdi.

Türkiye genelinde konut fiyatları erişilemez seviyelerde seyrediyor. İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale gelirken, kira ücretlerini ödemek için ise dolgun bir maaş almak gerekiyor. İstanbul'da kira artış oranı yüzde 251'lere dayanırken tüm Türkiye aynı konudan şikayetçi.

Geçtiğimiz günlerde sorunun yabancıya konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmesinden kaynaklandığı belirtilmişti. Ardından çıkan karar ile yabancı vatandaşların Türkiye'den konut alarak vatandaşlık alması karşılığındaki limit 400 bin dolara yükseltildi. Emlak piyasasında yaşanan bu sorunları, Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş değerlendirdi.

'' Geçecek diyorlar, geçmeyecek ''

İslam Memiş, okulların açılmasıyla birlikte üniversite öğrencilerine insafsızca 'yakında üniversite var, dilediğin fiyata kiraya verebilirsin' düşüncesi ile ev kiralandığını ve mevcut kiracıların çıkarılabileceği düşüncesinin olduğunu söyledi. Enflasyonun yüksek olması ve Türk Lirasının değerinin azalmasıyla birlikte, ofislerin ev yapılmasını doğru bulmadığını ve bunun bir rant projesi olduğunu dile getiren Memiş, devletin bu konu hakkında gücünü göstererek rantı kırması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de en çok konut inşası yapan TOKİ'yi hatırlatan Memiş, TOKİ'nin yaptığı tüm projelere inanılmaz bir talep olduğunu ancak Türkiye'de bu talebi karşılayacak kadar alan olmadığını ifade ederek kentsel dönüşüm projelerine girmesi gereken birçok yerin şu an köhne yerlere dönüştüğünü söyledi. Vatandaşların konutlara karşı talebinin yoğun olduğunu ancak neden bir türlü talebin tam olarak karşılanamadığını bilmediğini dile getirdi.

Mayıs ayında balon patlayacak!

Memiş, Mayıs ayı ile birlikte küresel piyasalarda ciddi bir balon patlaması olduğunu söyleyerek, büyük bir fırtına kopacağını söyledi. ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararını Mayıs ayında açıklayacağına değinen uzman isim, doların baskılanmaya devam edilse de hem kurun hem de enflasyonun devam edeceğini söyledi. Artan kur nedeniyle konut fiyatlarının daha da yükselmesini bekleyen Memiş, konu hakkında üniversite öğrencilerinin emlak piyasasında rant malzemesi yapılmasına oldukça tepki gösterdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Mayıs ayında FED'in faiz kararı sonrası küresel piyasalarda yaşanacak patlama nedeniyle doların zirveye hatta 20 TL'ye kadar çıkabileceğini, bunun inşaat maliyetlerini de artıracağını ve emlak fiyatlarının daha da yükseleceğini söyledi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri