Bu İlçelerde Evi, Arsası Olanlara Korana Virüs Talih Kuşu Kondu! Pandemi Sonrası Arsa ve Konut Fiyatları En Çok Artan İlçeler Hangileri?

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de büyük değişimlere neden olurken emlak sektörü üzerinde de tercihleri değiştirdi.

Korana virüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de büyük değişimlere neden olurken emlak sektörü üzerinde de tercihleri değiştirdi. İnsanlar eskiden merkeze yakın evler ararken artık kalabalıklardan uzak evleri tercih ederken ilçelerin konut fiyatları da değişen tercihler ile beraber yeniden şekillendi. Bazı ilçelerde konut fiyatları büyük bir hızla düşerken bazı ilçelerde ise konut fiyatları artan talebe bağlı olarak aşırı derecede yükseldi. İşte korana virüs salgını sonrası İstanbul'da konut fiyatları en çok artan ilçeler ve en değerli konutlara ev sahipliği yapan bölgeler ile değişen o çok konuşulacak sıralama...

Tüm dünyayı etkileyen korana virüs salgını Türkiye'de de köklü değişimlere neden oldu. İnsanların hayata bakış açısı ve tercihlerini değiştiren salgın emlak sektörünü de etkiledi.



BAHÇELİ, BALKONLU VE MERKEZE UZAK EVLER DEĞERİNE DEĞER KATTI!



Korana virüs salgını öncesinde insanlar merkeze yakın evler ararken virüs salgını sonrasında ise hastalık kapmaktan korkan kişiler kalabalıklardan uzaklaşmak adına daha sessiz, sakin, merkeze uzak olan evleri tercih etmeye başladılar.



Yine eskiden insanlar yoğun çalışma temposu ve sosyal yaşantıları nedeni ile evde daha az vakit geçirdikleri için evin büyüklüğü ya da balkonu gibi özelliklerini önemsemezken evde geçirilen sürenin uzaması ve zorunlu karantina tedbirleri gibi uygulamalar nedeniyle artık geniş balkonlu, bahçeli ya da teraslı evleri tercih etmeye başladılar.



Durum böyle olunca eskiden yüzüne bakılmayan bahçeli ve teraslı evlerin fiyatları bir anda rekor fiyatlara çıkarken, çok pahalıya satılan rezidans daireler ise değer kaybetmeye başladı.





İSTANBUL'DA EN ÇOK DEĞERLENEN, KONUT FİYATLARI EN FAZLA ARTAN İLÇELER HANGİLERİ OLDU?



Türkiye'nin en büyük online gayrimenkul satış siteleri arasında yer alan Endeksa tarafından açıklanan verilere göre korana virüs salgını öncesi ve sonrası fiyat karşılaştırması verilerine göre bazı ilçelerde konut fiyatları pandemi sonrası rekor fiyatla artış göstererek yatırımcısına kazandırdı.



İnsanlar kalabalık ilçelerden kaçarak daha az nüfusa sahip olan ilçelere geçerken yine bazı ilçelerde bahçeli, müstakil ve balkonlu evlerin daha fazla olması nedeni ile de kayan taleple fiyat artışları görüldü.



Pandemi döneminde İstanbul'da konut fiyatları en çok Küçükçekmece ilçesinde arttı. Küçükçekmece'de konut fiyatları pandemi döneminde yüzde 26 oranında artış gösterdi ve ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 158 liraya fırladı.



Başakşehir ilçesinde konut fiyatları yüzde 17 oranında artarken, Üsküdar ilçesinde yüzde 16, Kadıköy ilçesinde yüzde 11, Beşiktaş ilçesinde yüzde 12, Esenyurt ilçesinde yüzde 11, Beylikdüzü ilçesinde yüzde 12 ve Büyükçekmece ilçesinde de yüzde 9 oranında artış göstererek yatırımcısının yüzünü güldürdü.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri