Bu İllerde Yaşayanlara Konut Piyangosu Vurdu! İş Bankası 90 Bin TL'ye, 120 Bin TL'ye Ev Sahibi Yapıyor!

Uygun fiyatla konut satın almak isteyenlere İş Bankası tarafından önemli bir fırsat duyurusu yapıldı. İş Bankası 90 Bin TL'den başlayan fiyatlarla konut satışı yapılacağını ilan etti.

Türkiye'de uygun fiyatlı konut bulmak şu anda neredeyse imkansız bir hale geldi. Bu şekilde konut bulabilmek için vatandaşların bazı yolları kalsa da oprada çok yüksek talepler meydana geliyor. TOKİ ve bankalardan konut satışları haricinde uygun fiyatla ev sahibi olma imkanı bulunamıyor. İş Bankası da Türkiye'nin en köklü bankalarından birisi olarak kelepir konut satışı yapılacağını resmen ilan etti.

İŞ BANKASI KONUT FİYATLARINI NEDEN YÜKSEK TUTMUYOR?

Bankaların konut satış fiyatlarının yüksek olmaması çok sayıda vatandaşın aklının karışmasına neden oluyor. İnsanlar imkan varken neden bankaların daha yüksek bir bedelle bu konutları satmadıklarını sorguluyorlar. Ancak bunun bankacılık sistemi içerisinde finansal bir açıklaması bulunuyor. Bankaların bu kelepir fiyatlarla satışa çıkardıkları konutlar yatırım yapılarak veya direkt para ödenerek alınan konutlar değil. Bu konutlar sorunlu krediler karşılığında bankaların mülkiyetlerine geçiyorlar. Bankalar da konutlardan kaynaklanan kredi zararlarını bu evleri satın karşılaşabiliyorlar. ANcak bu krezi zararları her geçen gün arttığından dolayı konutların acilen satılması gerekiyor. Bu durumda da uygun fiyatlarla bankalar konut satış ilanı yayınlıyorlar.

İş Bankası Türkiye'nin en köklü bankalarından birisi olarak çok sayıda müşteriye kredi kullandırıyor. Dolayısıyla İş Bankası'nın çok sayıda konutu da bulunuyor. Bu konutlar uygun fiyatlarla şu anda satışa çıkarılmış durumda. Gerekli araştırmaları yapanlar bu konutları makul fiyatlarla satın alabiliyorlar.

İŞ BANKASI'NIN KELEPİR KONUTLARI

İş Bankası tarafından yapılan duyuruya göre Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan 115 metrekarelik konut 154 Bin TL'ye satılıyor. Ayrıca banka Kırıkkale Yahşihan'da 1+1 büyüklüğündeki konutun da 90 Bin TL'Ye satışa çıkarıldığını duyurdu.

İş Bankası'nın verdiği bilgilere göre Mardin Kızıltepe'de 138 metrekare büyüklüğündeki konut için 160 Bin TL tutarında bir fiyat belirlemesi yapıldı.

İş Bankası Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan 77 metrekare büyüklüğündeki bir apartman dairesini 120 Bin TL'ye satışa çıkardı. Ayrıca banka Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de 120 metrekarelik konutu 180 Bin TL'ye satacağını ilan etti.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan 91 metrekarelik konut 135 Bin TL'ye, Kütahya Merkez'de 45 metrekarelik konut 185 Bin TL'ye satışa çıkarıldı.

İş Bankası Kırıkkale Merkez'de de 11 metrekare büyüklüğündeki konutu 175 Bin TL'ye satışa çıkardığını kamuoyuna ilan etti.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri