Bu şehirlerde yaşayıp evi olmayanlar şanslı! Devlet kredisiz taksitle boş kamu lojmanlarını ucuza satıyor

Lojman satışlarına dair yeni ilanlar geldi. Türkiye'nin dört bir yanında kamu kurumları farklı özelliklerde ucuz apartman dairesi satacaklar.

Konut almak isteyenler için fiyatlar çok kısa zamanda çok inanılmaz rakamlara ulaştı. Ancak bu dönemde çok ucuz ve daha uygun ödeme planları ile ev almak mümkün. Devlet kurumlarının konut satışları vatandaşların çok daha uygun koşullarda ev sahibi olmalarını sağlıyor. Hemde bu lojman satışlarında özel şartlar bulunmuyor. Daireler herkese açık ve taksitli şekilde satılıyor.

LOJMAN SATIŞLARINDA KREDİSİZ TAKSİT İMKANI

Devlet kurumlarının ilanlarında sağlanan en önemli haklardan bir tanesi de taksit imkanı. Kmaya ait gayrimenkullerin satışlarında sağlanan bu hal ödemelerin peşin olarak yapılamayacağı durumlar için geçerlidir. Bir gayrimenkulün satış ilanına dahil olan ve konutu ihale ile almaya hak kazanan vatandaş ödemelerini 3 şekilde yapabilir.

İlk ödeme planı daireler için ödemelerin peşin ve tek seferde yapılması. Ancak bu ödeme planı için gücü olmayanlara taksit imkanı kurum tarafından sağlanır. Kurum vatandaşların en az yüzde 25 oranında bir peşinat ödemelerini ister. Daha sonra ev için ödenmesi gereken kalan borcu 24 ay vadeli ödeme planıyla tahsit etmeye başlar. Bu ödemelerde ise güncel faiz oranları taksitlere eklenir.

Konut alımlarında isteyenlere ise İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası gibi bankalar lojman kredisi verirler. Üçüncü ödeme planı olan kredi olanağında 120 ay vade yüzde 90 limit imkanları bulunmaka.

LOJMAN SATIŞ MÜJDESİ OLAN İLLER

24 Haziran ile 1 Temmuz arasında çok sayıda şehirde lojman satışı yapılacak. Lojman satışlarında Milli Emlak Müdürlüğü dışında Vergi Daireleri, Belediye Başkanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkan kurumlar. Bu kurumların daire satacakları evlere dair liste ve ihale tarihleri ise tabloda aktarıldı.

Vatandaşar tabloda bildirilen evlerde ev aramaları halinde kurumların ihale duyurularına ister basın ilan kurumu isterlerse de kurumların kendi web sayfalarından ulaşacaklar. Bu durumda vatandaşlar fiyatları görebilecek kendilerine uygun olması halinde ihale gününden önce kuruma giderek direkt başvuru yapacaklar.

ÖZEL BİR HAK YOK SATIŞLAR HERKESE

Kamuoyunda oluşan bir algı da konut satışlarının sadece memurlara yönelik olduğu yönünde. Bu tamemen yanlış bir bilgi olup lojmanlar tüm vatandaşların alabileceği şekilde satılıyorlar. Fiyatları uygun bulan herkes lojman satış ihale ilanları için başvuru yapabilirler.

Emlak Haberleri Haberleri