Bugün Tapu Daireleri Açık Mı, Resmi Kurumlar, Bankalar Çalışıyor Mu, Bayramda Konut Satışı Nasıl Yapılır?

Tam kapanmada tapu daireleri için de yeni kararlar alınmıştı. 17 günlük tam kapanma döneminde konut satışları için sadece randevulu satışlar için işlem yapılmaya başlanmıştı. Süreçte bayram tatili için yeni karar alınmış ve tatil 9 güne çıkarılmıştı. Peki, bugün tapu daireleri açık mı, bayramda tapu çalışıyor mu, 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü resmi kurumlar tatil mi, bayramda konut satışı olur mu?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge ile beraber 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü, 11 Mayıs 2021 Salı günü tam gün ve 12 mayıs 2021 Çarşamba günü yarım gün olmak üzere idari izin kararı alınmış, bu sayede bayram tatili kamuda 9 güne çıkarılmıştı.

Alınan karar kapsamında resmi kurumlarda çalışma saatleri de değişmiş oldu. Peki, bugün resmi kurumlar çalışıyor mu, 10 Mayıs tapu daireleri açık mı, bayramda tapu açık mı, konut satışı var mı, nasıl yapılır?

10 MAYIS 2021 PAZARTESİ GÜNÜ BUGÜN TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, BAYRAMDA RESMİ KURUMLAR ÇALIŞIYOR MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelge ile beraber resmi kurumlarda çalışan personel için 2,5 günlük idari izin kararı çıkmış ve böylelikle Ramazan Bayramı tatili kamuda 9 güne çıkarılmıştı. Böylelikle resmi kurumların çalışma saatleri de değiştirilmiş oldu.

Alınan karar kapsamında 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü, 11 Mayıs 2021 Salı günü tam gün ve 12 mayıs 2021 Çarşamba günü yarım gün olmak üzere idari izin kararı çıktığı için bugün resmi kurumlar kapalı olacak ve çalışmayacak. Yani tüm resmi kurumlar bugün kapalı olacak.

Tapu daireleri de resmi kurumlar arasında yer aldığı için bugün tapu daireleri kapalı olacak ve hizmet vermeyecek. Tapu daireleri bayram tatili sonuna kadar kapalı kalacak.

BUGÜN BANKALAR AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU, KAPALI MI, BANKALARIN ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ?

Bankalar emekli maaşı ve emeklilere ikramiye ödemeleri nedeni ile alınan karar kapsamında bugün açık olacak. Bankalar 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü ve 11 Mayıs 2021 Salı günü tam gün, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü ise yarım gün çalışacak. Ardından bayram tatili başlayacak ve bankalarda 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar kapalı olacak.

Yoğunluluk olmamasını sağlamak amacı ile bankalar saat 09:00 itibari ile çalışmaya başlayacak ve 16:00 saatine kadar hizmet vermeye devam edecek. Çarşamba günü ise bankalar yarım gün çalışacak ve 12:30 itibari ile kapanacak.

TAPU DAİRELERİ NE ZAMAN AÇILACAK, TAPU İŞLEMLERİ VE KONUT SATIŞI YENİDEN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Düzenlenecek olan kabine toplantısı ile aksi yönde bir karar alınmadığı takdirde tapu daireleri 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibari ile mesailerine başlayacaklar. Yine aynı şekilnde resmi kurumların tümünde iş başı 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü olarak uygulanacak.

Emlak Haberleri Haberleri