Bungalov Ev Nedir, Fiyatları Kaç Lira?

Son dönemde özellikle de tatil beldelerinde yaygınlaşan bungalov evler her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Peki, bungalov ev nedir, fiyatları kaç lira?

Son dönemde özellikle de tatil beldelerinde yaygınlaşan bungalov evler her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Peki, bungalov ev nedir, fiyatları kaç lira?

Bungalov ev, genellikle tatil merkezlerinde sayıca çok olan tek katlı, ahşaptan inşa edilmiş müstakil yapılardır. Mimari tarzına göre çoğunlukla giriş kısmında küçükçe bir balkon ve sundurması olan bu yapılar, tek kişilik olabileceği gibi kalabalık aileler için de uygundur. Tatil yörelerinde sıklıkla turistik konaklama amacıyla kullanılmaktadır.



Bu nedenle ılıman iklimlerde deniz kenarına yakın yerleşim yerlerinde konumlandırıldığı gibi daha orman ve dağ yamaçları gibi görece daha soğuk bölgelerde de bulunmaktadır. Bu yüzden inşa edileceği yerin iklimsel özelliklerine göre uyumlu olarak tasarlanmaktadır. Genellikle tek katlı olan bungalovlar, ihtiyaca göre iki katlı olarak da inşa edilmektedir.



Bungalov Evlerde Konaklama Yapmak



Özellikle tatil merkezlerinde turistik amaçlı konaklama yapmaya oldukça müsait olan bungalov evlerde ev konforu yaşamak mümkündür. Bu noktada bungalov ev kiralayan tatilcilerin rahatlığı için her şeyin düşünülmüş olduğunu bildirmek gerekir.



Tek ve ya iki kişilik olan bungalovlarda mimarisine göre tek ya da çift kişilik yatak, eşyaların muhafazası için bir dolap ve ufak komidin tarzı mobilyalarla donatılırlar. Ayrıca yine çoğunluğunda olmak üzere misafirlerin rahat etmesi için elektrikli ısıtıcılar ve klimalar da yer almaktadır. Bu sayede ahşaptan yapılan konutun ısı dengesi ve havalandırılması da sağlanabilmektedir.



Bungalov Ev Fiyatları



Bungalov evler, farklı amaçlar için birçok şekilde mimari özelliklerle donatılarak inşa edilmektedir. Dolayısıyla evin mimari yapısı, inşa sürecinde kullanılan malzemeler ve iç donanımı (mobilyalar, teknolojik eşyalar ve benzerleri) ev fiyatlarına doğrudan etki etmektedir.



Bu sebeple ultra lüks bungalovların fiyatları çok yüksek meblağlara ulaşabilmektedir. Öte yandan tatil amaçlı kullanılan ahşap evler, tatilciler için uygun fiyatlı konaklama imkânı yaratabilmektedir. Bungalov ev fiyatını etkileyen faktörler arasında kullanım amacı ve evin sahip olduğu donanımın yanında evin konumu da etkili olmaktadır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri