Bursa Yıldırım'da Yıkımına Başlanan Kentsel Dönüşüm Projesinde Konutlar 2023 Başında Teslim Edilecek

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin imar ve planlama faaliyetleri neticesinde ilçede kentsel dönüşümün önü açıldı. Depreme karşı riskli olduğu belirlenen binalar Yıldırım ilçesinde yıkılmaya başlandı. Yıldırım Belediyesi'nin kontrolünde yıkılan binalar kentsel dönüşüm sürecine alınacaklar.

Vursa Yıldırım Belediyesi tarafından ilçenin geleceğine dair önemli bir adım atıldı. Belediye imar ve plan uygulamalarında yaptığı değişiklikler ile kentsel dönüşüm sürecini resmen başlattı. Yıldırım Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede ilçedeki depreme karşı dayanıksız binaların yıkılarak yerlerine modern, güvenirli ve sağlıklı konutların inşa edileceği bildirildi.

GÖKTAŞ SİTESİ'NİN YIKIMINA BAŞLANDI

Bursa Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşüm modeli olarak özel sektör eli ile yapılacak bir yolu seçti. Özel sektör tarafından hazırlanacak olan kentsel dönüşüm projeleri ve uygulamaları belediyenin kontrolünde yapılacak. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi Değirmenlikızık Mahallesi 3. Kavak Sokak'ta bulunan Göktaş Sitesi'nde yıkıma başladı.

Daha önce Göktaş sistesi hakkında uzman raporları alındı. Bu raporlara göre bu sitenin depreme dayanıksız olduğu resmen tespit edildi. 5 blok ve 40 daireden teşkil olan Göktaş Sitesi'nin yıkımı devam ediyor. Yıkım çalışmalarının sona ermesinin ardından Göktaş Sitesi'nin sakinleri için aynı alanda depreme karşı dayanıklı olan, güvenilir ve sağlıklı niteliklere sahip ve tamamen modern mimariyle hazırlanmış konutlar inşa edilecek.

DEPREM RİSKİ NEDENİYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yıldırım Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Güvenli, sağlıklı ve modern bir kent meydana getirmenin amacındayız. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentsel dönüşüm odaklı bir çalışma programı ortaya koyduk. İmar Kanunu'nun 18. maddesinin değişmesini sağlayarak imar plan ve uygulamalarında karmaşa yaşanmasının önüne geçtik. Bu şekilde daha sağlıklı kentsel dönüşüm projelerinin üretilmesine zemin hazırladık. Bursa birinci derece deprem kuşağında yer alıyor. Bundan dolayı Yıldırım'da yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının ana odağını deprem riski oluşturuyor.” dedi.

2023 YILI BAŞINDA KONUTLAR TESLİM EDİLECEK

Yıkımına başlanan Göktaş Sitesi'nin depreme dayanıksız olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıkım sırasında bu binaların depreme ne kadar dayanıksız olduğunu vatandaşlarımız da gördüler. Bu binalar çürük ve en küçük darbeyle yıkıldılar. Şimdi özel sektör eliyle bir kentsel dönüşüm başlayacak. Site sakinleri ile inşaat firması yüzde 100 oranında anlaşma sağladı. 2023 yılının başında hak sahipleri konutlarını teslim almış alacaklar.” ifadelerini kullandı.

Emlak Haberleri Haberleri