Bütçeye Eklendi! 2021 Yılında Değerli Konut Vergisi İle 350 Milyon Lira Gelir Hedefleniyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından sunumu yapılan 2021 bütçe teklifi ile değerli konut vergisi de bir kere daha gündeme geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından sunumu yapılan 2021 bütçe teklifi ile değerli konut vergisi de bir kere daha gündeme geldi. Devletin bütçe gelirleri arasında 2021 yılında değerli konut vergisinden 350 milyon liralık geldi elde edilmesi planlanıyor. Detaylar haberimizde..

2021 Bütçe Teklifi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunuldu. Sunulan bütçe teklifine göre 2021 yılında devlet değerli konut vergisinden 350 milyon liralık gelir elde etmeyi hedefliyor.



DEĞERLİ KONUT VERGİSİ 2021 YILINDA ERTELENECEK Mİ BEKLENTİSİ OLUŞMUŞTU



Değerli konut vergisi için 2021 yılında da ertelenebileceği beklentisi oluşmuştu. Ancak bütçede vergi gelirleri arasında değerli konut vergisi kaleminin de yer alması bu beklentiyi boşa çıkarmış oldu.



Devletin vergi gelirleri kalemleri arasında yer alan Değerli Konut Vergisi ile 2021 bütçesine 350 milyon liralık gelir hedefi eklenmiş oldu. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Neşe Karanfil tarafından yapılan habere göre 2021 senesinin bütçesinden sosyal harcamalara 81.2 milyar liralık kaynak aktarılırken sağlık harcamalarına ise pandeminin de etkisi ile aktarılan kaynak büyütüldü ve 238 milyar liraya yükseldi.



Vergi gelirlerinin detayları da belli olurken 2021 yılı bütçesi kapsamında Özel Tüketim Vergisi ÖTV payı ise yüzde 11.1 oranında artış gösterirken 214,9 milyar liraya yükseldi. 2020 yılında ilk kez gündeme gelen ancak 2021 yılına ertelenen Değerli Konut Vergisi kapsamında ise 350 milyon liralık gelir hedefi ortaya konuldu.



DEĞERLİ KONUT VERGİSİ NEDİR?



Değeri 5 milyon liranın üzerinde olan mesken nitelikli lüks konutlardan alınması planlanan vergidir. Emlak vergisi değeri üzerinden hesaplanacak bu tutar ile muafiyet şartlarından yararlanamayan kişiler belirlenen oranlarda vergi ödeyecekler.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri