Büyük İkramiye Onlara Çıktı: Fiyatı Yüzde 1400 Artan Bile Var! Prim Yapacak, Arsa Yatırımı Yapılacak Bölgeler 2022

Prim yapacak arsalar 2022 arayışında olanlar için en çok kazandıran bölgeler listesi yayımlandı. Arsa yılda ne kadar kazandırır, nereden arsa alınır, almak mantıklı mı, ne zaman alınır?

Koronavirüs salgını döneminde insanların şehirden uzaklaşarak kalabalıktan uzak alanlara kaçma ihtiyacı hissetmesi, zorunlu karantina döneminde kendisine ait bahçesinde zaman geçirmek istemesi gibi nedenlerle tarla ve arsalara olan talepte patlama yaşanmıştı. Yine devletin, belediyelerin hayata geçirdikleri mega projeler, büyük konut projeleri ve ulaşım projeleri de bazı bölgelerde fiyatların aşırı değerlenmesine neden olmuştu.

Konu hakkında emlak piyasası ve arsa yatırımcıları tarafından büyük bir merakla beklenen rakamları içeren TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yayımlandı. Pandeminin olumsuz etkilerinden kaçarak müstakil bir hayat sürme hayali ile vatandaşların yoğun alıma geçmesi, konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş sonrası gayrimenkul yatırımcısının alternatif yatırım yöntemlerini araması ile arsa ve tarla satışları hızlandı.

ARSA VE TARLA YATIRIMI YAPANLAR ARTTI, FİYATLAR KATLANDI!

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından gerçekleştirilen son araştırma ile arsa ve tarla yatırımı yapan kişilerin sayısında yaşanan artış dikkat çekerken yaşanan talep artışı satılık arsa ve tarla fiyatları için de yükselişe neden oldu. Talepteki artışın yanı sıra yakınından mega proje geçen bölgelerde yer alan arsaların değerlerinde yıllar içinde yaşanan yükselişte dudak uçuklattı.

Örneğin 1915 Çanakkale Köprüsü projesinin güzergahı üzerinde yer alan Lapseki'de arsa fiyatları fiyat artışı yüzde 1400'ü aştı.

KOCAELİ SAKARYA ARSAYATIRIMI - TARLA FİYATLARI GETİRİSİ!

İSTANBUL'DA ARSA ALINACAK YERLER, ARSA YATIRIMI NEREYE YAPILMALI?

2013 senesinden bu yana Kanal İstanbul güzergahı üzerinde yer alan Arnavutköy tarla fiyatları yüzde 600 oranında artarken İstanbul'da arsa yatırımı yapan kişiler için Eyüp'te arsa fiyatları yüzde 700, Çatalca'da ise yüzde 500'ü aşan getiri kazancı elde edildi.

(Tablolar Hürriyet Gazetesi'nden alınmıştır)

Son 8 senede İstanbul Beykoz'da satılık arsa fiyatları yüzde 1000'in üzerinde yatırımcısına getiri sağlarken İstanbul Sarıyer arsa yatırımı yapan kişilere yüzde 300'lük getiri sağladı. İzmir'de de arsa fiyatları yüzde 300'lük getiri sağlayarak yatırımcısının yüzünü güldürdü.

İstanbul'da arsa fiyatları en çok değerlenen bölgeler yeni yapılan köprü, havalimanı ve otoyol projesi gibi mega ulaşım projelerine komşu olan yerler olarak öne çıkarken yine Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulması ile bu proje güzergahı üzerinde yer alan bölgelerde bulunan arsa fiyatlarında da artışlar yaşandı.

Emlak Haberleri Haberleri