Büyük İstanbul Tüneli Gayrimenkul Fiyatlarını Arttıracak

İstanbul boğazında zemin etüt çalışmaları başlayan Büyük İstanbul Tüneli ile çevre semtlerinde emlak fiyatları artmaya başladı.

İstanbul boğazında zemin etüt çalışmaları başlayan Büyük İstanbul Tüneli ile çevre semtlerinde emlak fiyatları artmaya başladı.

İstanbul boğazında zemin etüt çalışmaları başlayan Büyük İstanbul Tüneli’nin emlak fiyatlarını artıracağını belirtildi.

Büyük İstanbul Tüneli için, zemin etüt çalışmaları başladı. İstanbul Boğazında çalışmalara başlanılan Büyük İstanbul Tüneli projesi 5 yıl içinde tamamlanması düşünülüyor. Çalışmalara başlanılan tünelde, hem çift yönlü karayolu hem de hızlı metro hattı bulunacak.

Metro hattı 31 km uzunluğunda yapılacak ve 14 istasyondan oluşacak ve bu metro hattı üzerinde günde 1.5 milyon kişi seyahat edebilecek.

Karayolu bölümü ise, Tem Otoyolu Hasdal kavşağı ile Ümraniye Çamlık kavşağı arasında yer alacak. Karayolu bölümünün toplam uzunluğu yaklaşık 16 km, tünel uzunluğunun ise 6,5 km olması düşünülüyor.

Karayolu hattı üzerinden ise günde 120.000 araç, 14 dakikada kadar kısa bir süre içerisinde bu mesafeyi tamamlamış olacak.

Bakırköy – İncirli ve Söğütlüçeşme Mesafe 40 Dakikaya Düşüyor

Çalışmalarına başlanılan İstanbul Tüneli ile ilgili değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Bakırköy – İncirli ve Söğütlüçeşme arasındaki mesafeyi 40 dakikaya düşeceğini vurgulayarak; “E-5 aksında Avrupa yakasında Bakırköy – İncirli’den başlayan, Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’ye kadar uzanan hızlı metro projesi bölgedeki gayrimenkul piyasasında fiyatları yükseltecek.

Bu iki nokta arasında mesafe 40 dakikada aşılabilecek. Hattın 9 ayrı noktada raylı sistemlere ve metroya entegre edilecek olması bu bölgelerde gayrimenkullerin değerlerini arttıracak.

İlk açıklandığı tarih olan Şubat 2015’den bu yana, bu hat üzerine yakın konumda yer alan gayrimenkul fiyatları, %70’in üzerinde prim yaptı ve prim yapmaya devam edecek” açıklamasını yaptı.

Gayrimenkul Fiyatlarını Arttıracak

Yapılacak olan metro hattı Avrupa Yakası’nda İncirli’den başlayacak, sonrasında; Zeytinburnu, Vatan, Edirnekapı, Sütlüce, Perpa, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonları yer alacak.

Anadolu yakasında ise Söğütlüçeşme’den başlayacak olan hat, Ünalan, Altunizade ve Küçükyalı istasyonları yer alacak. Bu istasyonların olduğu bölgelerin daha da değerleneceği belirtildi.

Metro istasyonlarının olduğu; Bakırköy, Bahçelievler, Güngören, Zeytinburnu, Eyüp, Fatih, Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş, Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinde Şubat 2015’den bu yana konut fiyatlarında yükselmeler gözlendi ve fiyatların daha da devam edeceği belirtildi.

Emlak Haberleri Haberleri