Büyük Şehirlerde Apartman Aidatları Dudak Uçuklattı! Vatandaş Yüksek Aidatlardan Şikayetçi!

Kiracı ve ev sahiplerinin başı son zamanlarda giderek artan konut aidatlarıyla dertte. Bu süreçte beş büyük şehirde artan konut aidatlarını ve en çok artışın yaşandığı bölgeleri araştırdık.

Kiracı ve ev sahiplerinin başı son zamanlarda giderek artan konut aidatlarıyla dertte. Bu süreçte beş büyük şehirde artan konut aidatlarını ve en çok artışın yaşandığı bölgeleri araştırdık.

Konutların bulunduğu bölge, verilen hizmet, temizlik ve sosyal imkanlar gibi pek çok faktör alınan konut aidatlarının fiyatlarının değişmesi konusunda oldukça etkili. Site ya da apartmanlarda yaşayan kiracılar ve ev sahiplerinin son dönemlerde en büyük şikayetlerinden birisi sürekli olarak artan aidat fiyatları oldu. Günümüzde vatandaşlar gelirlerinin büyük bir kısmını konut aidatlarına ayırmaya başladılar.



5 Büyük Şehirde İnceleme Yapıldı



Emlak piyasasında yetkili isimler 5 büyük şehri baz alarak konut aidat fiyatlarının bir karşılaştırmasını yaptılar. Bu karşılaştırma sonrasında Türkiye’de konut aidatları için ödenen miktarın her ay 1 milyar 133 milyon liraya kadar ulaştığı belirlendi. Yapılan incelemelerde İstanbul en fazla konut aidatının ödenmiş olduğu il olarak açıklandı. Ardından Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa geliyor.



İstanbul’da En Yüksek Aidatlar Beykoz’da!



Yapılan araştırmanın derinleştirilmesinin ardından İstanbul’un ilçeleri ele alındı. Buna göre en fzla aidat ödenen ilçeler Sarıyer, Esenyurt, Beykoz, Kadıköy, Küçükçekmece ve Bağcılar oldu. Bazı ilçelerin çok fazla kalabalık nüfusa sahip olmasından dolayı aidat miktarının fazla olduğu belirlendi. Ancak bazı sakin ilçelerde yaşanan yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Bunun durumu ise lüks site ve konutların bulunmasından dolayı alınan aidat oranlarının da yüksek olduğu belirtildi. İstanbul’da en az aidati ise Fatih ilçesi ödüyor.



İzmir’de en fazla aidat Urla’da görülürken, Antalya’da ise Kaş ilçesi birinciliği aldı. Bursa’da ise Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçeleri ön plana çıkıyor.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri