Büyükşehirlerin kalabalığından kaçan o ile sığındı! Satışlar rekoru gördü, burada ev almayan yok!

Konut satışları ve konut fiyatlarında büyük bir yükseliş yaşanırken büyükşehirlerin kalabalığından kaçanlar soluğu o ilde aldı. Emlakçılar, burada konut satışlarının patladığını ifade ediyor.

Türkiye genelinde hem konut satışları hem de konut fiyatları arttı. 2022 yılının Mart ayı ile 2021 yılının aynı ayı karşılaştırıldığında yüzde 20,6 artarak 134 bin 170 olduğu açıklandı. Türkiye'de en fazla konut satışı İstanbul'da gerçekleşirken İstanbul'a yakınlığı ile bilinen Tekirdağ ise 8. sırada yer aldı.

Tekirdağ'da konut satışlarının artmasının temel nedeni olarak ise pandemi nedeniyle İstanbul'un kalabalığından kaçanların Tekirdağ'a yerleşmesi olarak görülüyor.

İstanbul'dan kaçan soluğu Tekirdağ'da aldı!

Hızla büyüyen ve gelişen şehirlerden biri olan Tekirdağ, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden yoğun bir nüfus çekiyor. Son verilere göre yaklaşık yarım milyon büyüme kaydeden Tekirdağ'da emlak piyasasının sürekli canlı olduğunu söyleyen emlakçılar, yaz aylarının da gelmesiyle birlikte daha fazla kişinin kalıcı olarak şehre gelmesini bekliyor. Bölgede emlakçılık yapan kişiler, fiyat artışına rağmen 500 bin liralık ev bakanların 1 milyona kadar bütçelerini genişleterek ev satın aldıklarını belirtiyor.

Fiyatlar artsa da ile akın ediyorlar

Tekirdağ'daki konut satışlarıyla ilgili konuşan bir emlakçı, Tekirdağ'da konut satışlarının hiçbir zaman durmayacağını, sürekli konut üretimi olduğunu ve bu evlerin kolayca alıcı bulabildiğini söyledi. Tekirdağ'da ev alamadığını söyleyenleri samimi bulmadığını ifade eden emlakçı, Tekirdağ'da herkesin ev alabildiğini ve kimsenin evsiz kalmayacağını belirtti.

Mart ayında tapuya yaklaşık 10 bin adet başvuru yapıldığının altını çizen emlakçı, TÜİK verilerine göre Tekirdağ'da sadece 3 bin 336 konut satıldığını söyledi. Türkiye genelinde 8'nci sırada yer alan ve yüzde 2,5 konut satışına imza adan ilde, satışların özellikle pandemi döneminde artış gösterdiğini ve büyükşehirlerin kalabalığından kaçanların Tekirdağ'ı tercih ettiğini dile getirdi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri