Çalışan Çalışmayan Anneye Doğum Parası, Süt Parası ve İş Görememezlik Yardımları Kaç Lira?

Doğum yapan kadınlara ödenen para miktarı yükseldi. Çalışan ve çalışmayan kadınlara ödenen doğum parası yardımı 2019 tutarları haberimizde!

Doğum yapan kadınlara ödenen para miktarı yükseldi. Çalışan ve çalışmayan kadınlara ödenen doğum parası yardımı 2019 tutarları haberimizde!

Devlet tarafından yapılan çok sayıda yasal yardım bulunmakta olup pek çok kişi bu konuda bilgi sahibi olmadığı için hak ettikleri paraları almıyor.



Çalışan / Çalışmayan Annelere Yapılan Doğum Yardımı Kaç Lira?



Pek çok kadın tarafından bilnmediği için alınmayan devlet yardımları arasında doğum yardımı parası da bulunuyor.



Devletin ödediği doğum yardımı parası çocuk başına hesaplanıyor. İlk kez anne olan kadınlara devlet çocuk parası olarak 300 lira öderken, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira olmak üzere toplamda 1.300 lira çocuk parası ödeniyor.



Çalışan Annelere Ödeneneş İş Görememezlik Parası İle Bu Rakam Artıyor!



Çalışan annelere ödenen devlet yardımları arasında yer alan doğum sonrası iş görememezlik parası ile ödenen çocuk parası da otomatik olarak artıyor.



Doğum Sonrası İş Görememezlik Ödeneği Kaç Lira?



Doğum sonrası çalışan annelere ödenen iş görememezlik ödeneği ile asgari ücret ile çalışan kadınlar doğum sonrasında 112 günlük izninizle 6 bin 377 lira destek alabiliyorsunuz.



Annelere ödenen süt parası ödemesi de bulunuyor. Annelere süt parası olarak 182 lira para ödeniyor.



Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri üzerinden başvuru yapılması yeterli oluyor.



Doğum Parası Yardımı Nasıl Alınır, Doğum Parası Başvurusu Nereye Yapılır?



Doğum yapan kadınlara para yardımı başvurusu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri üzerinden kabul ediliyor.



Doğum yapan memurlar çalıştıkları kurumlar üzerinden başvurularını yaparken çocuğun doğumunun ardından Kimlik Paylaşım Sistemi kaydı yapılması ile başvuru süreci start alıyor.



Yani doğum parası almak için öncelikle çocuğun kimliğinin çıkarılması ve yeni doğan kimliği alındıktan sonra çocuğun kimlik paylaşım sistemine kayıt edilmesi gerekiyor.



Ardından çocuk parası almak için doğum yardımı başvuru dilekçesi dolduruluyor ve ilgili kurumlara şahsen ya da posta yolu ile başvuruda bulunuluyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri