Çalışana Kıdem Tazminatı Sürprizi! Ev Alan İşçiye, Çalışana Konut Peşinatı Kıdem Tazminatı Fonu Üzerinden Ödenecek

Kıdem tazminatı fonu üzerindeki çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Kıdem tazminatı fonu yasa tasarısı raftan indirildi ve yasa üzerindeki görüşmeler yeniden başladı. Ev alanlara kıdem tazminatı üzerinden konut peşinatı ödenmesini de kapsayan çalışmalar kapsamında konut alana kıdem tazminatı ödemesi yapılacak. Ev alanlara kıdem tazminatının yarısı ödenecek, bu sayede çalışanlar konut peşinatı olmadığı için ev alamama sorunundan kurtulacak. Konut alana kıdem tazminatı ödemesi konusundaki son ge

Kıdem tazminatı fonu üzerindeki çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Kıdem tazminatı fonu yasa tasarısı raftan indirildi ve yasa üzerindeki görüşmeler yeniden başladı. Ev alanlara kıdem tazminatı üzerinden konut peşinatı ödenmesini de kapsayan çalışmalar kapsamında konut alana kıdem tazminatı ödemesi yapılacak. Ev alanlara kıdem tazminatının yarısı ödenecek, bu sayede çalışanlar konut peşinatı olmadığı için ev alamama sorunundan kurtulacak. Konut alana kıdem tazminatı ödemesi konusundaki son gelişmeler haberimizde...

Türkiye'de çalışanların en çok güvendikleri haklarından biri olan kıdem tazminatı konusunda çalışmalar yeniden başladı.



Hükümetin bazı çalışanların kıdem tazminatı konusunda mağdur edilmesi üzerine başlattığı yeni sistem ile devlet katkılı kıdem tazminatı fonu kurulacak. Kurulan bu sistem üzerinden çalışanın kıdem tazminatı devlet güvencesi altına alınacak.



EV / KONUT ALANA KIDEM TAZMİNATI PEŞİNAT OLARAK ÖDENEBİLECEK



Yapılan çalışmalarda kıdem tazminatı konusuda önemli düzenlemelere gidilecek. Çalışanlara kıdem tazminatı ödemesi şartları değişecek. Bundan sonra kıdem tazminatı fonu ile biriken paralar ancak belirli koşullar altında çalışanlara ödenecek. Bunlardan biride konut alımı olacak.



Ev satın almak isteyen kişilerin yaşadıkları en büyük sorunlardan biride peşin parayı denkleştirmek olarak öne çıkıyor. Özellikle de konut kredisi çekerek ev satın almak isteyen kişiler konut kredisi peşinatı konusunda büyük zorluklar yaşıyor.



Konu hakkında yaşanan gelişmeleri takip etmek isterseniz;



İnstagram Hesabımız için TIKLAYIN



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ





KIDEM TAZMİNATI FONU YASASI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?



1 Ocak 2022 tarihi itibari ile hayata geçirilmesi planlanan kıdem tazminatı fonu ile artık çalışanlar işten çıkarıldıklarında değil belirli koşulları sağlamaları halinde ödenecek.



Bu koşullardan biri de konut almak olacak. Ev alana konut peşinatı talep etmeleri halinde kıdem tazminatı fonunda biriken paradan ödenebilecek. Yeni sistemde isteyen kişilerin fondan çıkmalarına izin verilmeyecek.



Yani kıdem tazminatı fonu çalışanlar için zorunlu olacak. Ancak ev alırken ya da evlenirken devlet kıdem tazminatı fonu ile biriken paradan yararlanılmasına izin verecek. Kıdem tazminatı fonu hayata geçirildiği tarih itibari ile işe girenler için zorunlu olacak.



Daha önce işe giren kişilerin ise mevcut hakları korunacak ve mağduriyet yaşanmayacak. Her çalışan için bir kıdem tazminatı fonu açılacak ve bu fona işveren ile beraber devlette bir miktar katkıda bulunacak. Kıdem tazminatı fonu ile bu sayede çalışanlar için birikim yapılacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri