Çamlıca 1 HES İçin Özelleştirme İhalesi İlanı Yayımlandı

Çamlıca 1 HES özelleştirme duyurusu 6 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Özelleştirilen HES'ler arasına girecek olan projenin ihale tarihi belli oldu. Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali özelleştirme ihalesi ne zaman?

Hidroelektrik Santralleri Projeleri için alınan özelleştirme kararları büyük tartışmalara neden olmuştu. Birbiri ardına yayımlanan HES özelleştirme kararları kapsamında bugün Çamlıca 1 HES projesi için yeni özelleştirme kararı ilan edildi.

6 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan "Çamlıca 1 Hidroelektrik Santralinin Özelleştirilmesi Hakkında İhale İlanı" ile özelleştirme ihalesi tarihi ve merak edilen detaylar belirlenmiş oldu.

ÇAMLICA 1 HİDROELEKTRİK SANTRALİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ HAKKINDA İHALE İLANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yayımlanan duyuru ile 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Çamlıca 1 Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirileceği ilan edildi.

1998 senesinde elektrik üretimine başlayan HES projesi Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletiliyordu. Türkiye'nin en büyük 168. enerji santrali olan proje Kayseri'nin ise 2. en büyük Enerji Santrali konumunda bulunuyor. 6 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile duyurulan ihale ilanı kapsamında özelleştirme ihalesi için son teklif verme tarihi 9 Haziran 2021 olarak duyurulurken geçici teminat tutarı ise 10 milyon olarak belirlendi.



ÇAMLICA 1 HES PROJESİ NEREDE?

1999 senesinde devreye alınan Çamlıca 1 HES projesi Kayseri il sınırları içerisinde yer almaktadır. Adını aldığı Yahyalı ilçesi Çamlıca Köyü mevkiinde bulunan proje Zamantı Irmağı üzerinde kurulmuştur.

Ayen Enerji şirketi tarafından 1993 senesinde YİD (Yap, İşlet, Devret) modeli ile inşaatına başlanan proje 2013 yılında EÜAŞ'a devredilmişti.

Emlak Haberleri Haberleri