Çanakkale 1915 Köprüsü Ne Durumda?

Birbiri ardına tamamlanan dev projeler ile Türkiye'nin çehresi büyük bir hızla değişmeye devam ederken elde edilen başarılar ulusal arenada da takdir topluyor.

Birbiri ardına tamamlanan dev projeler ile Türkiye'nin çehresi büyük bir hızla değişmeye devam ederken elde edilen başarılar ulusal arenada da takdir topluyor.

Mega projeler ile adından söz ettirmeye devam eden Türkiye birbiri ardında dünya çapında yankı uyandıran projeler ile dikkat çekmeyi sürdürüyor. Tamamlandığında dünyanın en büyük asma köprüsü unvanını ele geçirecek olan Çanakkale 1915 köprüsü de bu projeler arasında bulunuyor. Proje bu nedenle oldukça yakından takip ediliyor. Peki, Çanakkale 1915 köprüsü ne durumda?

Deniz İçerisine Dikilecek Ayaklar Çakılmaya Başlanıyor


Oldukça büyük bir proje olması nedeni ile tüm dünya tarafından yakından takip edilen projede bu nedenle çalışmalar da oldukça dikkatli bir şekilde sürdürülüyor. Özellikle de proje takvimi yakından takip ediliyor ve tüm aşamalar birbiri ardına belirlendiği tarihlerde yerine getiriliyor.

Projede çalışan ekipler vardiyalı sistem ile çalıştıkları için kesintisiz bir ilerleme sağlanıyor. Hatırlanacağı üzere köprüde son olarak kuru havuz çalışmalarına geçilmişti. Ekipler titiz bir çalışma süreci sonucunda kuru havuz çalışmalarını tamamladı ve bir sonraki aşamaya geçiş yaptı. Tamamlanan etabın ardından ekipler şimdi de denizin içerisine dikilecek olan ayakların çakılma bölümüne geçiş yaptı.

Çanakkale 1915 Köprüsü Ne Zaman Bitecek?


Hatırlanacağı üzere Çanakkale 1915 köprüsü temel atma töreni oldukça geniş bir katılımla 18 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti. Projede hedef Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarının gerçekleştirileceği 2023 yılında açılışın yapılması yönünde. Yani köprü planlanan yönde ilerlerse ve çalışmaları aksatacak bir olumsuzluk yaşanmazsa 2023 itibari ile Türkiye dünyanın en büyük asma köprüsüne sahip olacak.

Çanakkale 1915 Köprüsü Nereye Yapılacak?


Köprü tamamlandığında Türkiye'nin göz bebeği olan İstanbul'un da içerisinde yer aldığı Marmara Bölgesinde yer alan 5. asma köprü olarak hizmete girecek. Köprünün bir ayağı Anadolu Yakası sınırları içerisinde yer alan Lapseki'nin Şekerkaya mevkisinde yer alırken diğer ayağı ise Avrupa Yakası sınırları içerisinde bulunan Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde yer alacak. Bu iki nokta arasında yer alacak olan köprü aynı zamanda Çanakkale Boğazının da ilk köprüsü olma özelliğine sahip olacak.

Tamamlandığında 2X3 şerit ile hizmet verecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin 608 metrelik toplam uzunluğu ile dikkat çekecek. Boğazın yeni gerdanlığı olarak lanse edilen köprü için kamulaştırma çalışmalarına ise ekipler tüm hızı ile devam ediyor. Deniz dibi tarama çalışmalarının tamamlandığı köprü inşaatında şimdilik her şey yolunda gidiyor ve ekipler titiz bir şekilde projeyi adım adım hayata geçirmeye devam ediyor.

Emlak Haberleri Haberleri