Çanakkale Köprüsü İnşaatı İçin Boğaz Gemi Trafiğine Kapatılacak, Kedi Yolu Montajı Yapılacak

Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Çanakkale Köprüsü için önemli bir aşamaya daha gelindi.

Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Çanakkale Köprüsü için önemli bir aşamaya daha gelindi. Çanakkale Köprüsü inşaatı için boğaz belirli bir süre gemi trafiğine kapatılacak ve kedi yolu montajı yapılacak.

Ulaşım alanında Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan Çanakkale Köprüsü inşaatı için kritik bir aşamaya daha gelindi.



Önümüzdeki hafta içerisinde Boğaz'da ki gemi geçişleri geçici süreli olarak durdurulacak ve gemi giriş çıkışlarına ara verilecek. Bu esnada Çanakkale Köprüsü kedi yolu montajı yapılacak.



KEDİ YOLU NE DEMEK?



Çanakkale Köprüsü inşaatı tüm hızı ile devam ederken inşaat safhasında kedi yolu montajı aşamasına geçildi.



1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi kapsamında önümüzdeki hafta kedi yolu olarak anılan halat montajı yapılacak. 3 Eylül 2020 Perşembe günü ve 4 Eylül 2020 Cuma günü Boğaz karşılıklı olarak gemi giriş ve çıkışlarına kapatılacak.



Bu esnada köprünün geçici çalışma halatı ve platformu inşa edilecek. Yapılacak olan bu platform kedi yolu olarak anılıyor.



Saat 07:00 itibari ile başlayacak olan çalışmalar saat 19:00 itibari ile sona erecek ve Boğaz tekrar gemi geçişlerine açılacak.



Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi etapları arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığı anda 2 bin 23 metre orta açıklık, 770'er metre yan açıklık ölçüsü ile dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü unvanını elde edecek.



1915 Çanakkale Köprüsü yüksekliği ile ise 334 metrelik tepe noktası yüksekliği sayesinde de dünyanın en yüksek kuleli asma köprüsü unvanını Türkiye'ye getirmiş olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri