Çanakkale Köprüsü Piyangosu Vuran İlçeler Açıklandı, Bu İlçelerde Arsa Fiyatları Kanatlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılış tarihi ilan edilen Çanakkale Köprüsü bölgede emlak piyasasını da hareketlendirdi. 1915 Çanakkale Köprüsü güzergahı üzerinde yer alan arsa fiyatları uçtu!

Mega projeler bölgede bulunan taşınmazların fiyatlarını da etkilerken bunun en son örneklerinden biri de 1915 Çanakkale Köprüsü oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan açıklama ile kesin açılış tarihi ilan edilen 1915 Çanakkale Köprüsü projesi ile bölgede emlak piyasası da hareketlenmişti.

Projenin ilk duyurulduğu günden bu yana 1915 Çanakkale Köprüsü güzergahı üzerinde yer alan arsa fiyatları büyük bir yükselişe geçerken köprünün açılış tarihinin belli olması ile fiyat hareketliliği yeniden başladı. Bölgede yer alan arsalar projenin ilk konuşulmaya başlandığı 2011 senesinde yükselişe geçmiş, 2017 senesinde projenin temelinin atılması ile bu yükseliş daha da artmış, proje ilerledikçe arsa fiyatları adeta uçuşa geçmişti.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ YATIRIMLIK ARSA ARAYANLARA PİYANGO GİBİ OLDU!

Çanakkale Boğazı'nın yeni gerdanlığı olarak tasarlanan ve pek çok rekoru Türkiye'ye getirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün yapılan açıklama ile "Planlanandan bir buçuk yıl önce tamamladığımız, bir an evvel milletimizin hizmetine sunmak için 26 Şubat’ta açmayı planladığımız 1915 Çanakkale Köprümüzün açılışını, vatandaşlarımızın talebi üzerine Çanakkale Zaferi’mizin yıl dönümünde, 18 Mart’ta gerçekleştirme kararı aldık" diyerek açılışın 18 Mart tarihinde yapılacağını duyurmuştu.

2011 senesinde gündeme gelen, 2017 senesinde temeli atılan dev köprü 18 Mart 2022 tarihinde Çanakkale Zaferi kutlama etkinlikleri kapsamında açılacak. Köprü güzergahı üzerinde bulunan Gelibolu, Lapseki, Kocaeli, Gazi Süleyman Paşa ve Suluca arsa fiyatları en çok yükselen bölgeler olarak öne çıkarken bu bölgelerde yer alan imarlı ve imarsız arsa fiyatları için yaşanan artışın yüzde 100'ü aşan bir değerlenme yaşandığı belirtiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri