Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen 65 Yaş Üzeri Vatandaşa Özel Mobil Emlak Vergisi Tahsilat Ekibi Kurdu!

65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına takılması üzerine Haziran ayına kadar ödenmesi gereken emlak vergisi ödemelerinin tahsil edilmesi için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yeni bir çalışma başlattı.

65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına takılması üzerine Haziran ayına kadar ödenmesi gereken emlak vergisi ödemelerinin tahsil edilmesi için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışma ile birlikte mobil tahsilat işlemleri vatandaşları yormadan gerçekleştirilebilecek.

Emlak vergisi ödeme ayı gelmesi ile birlikte, herhangi bir ertelemenin yapılmadığı ve ödemelerin ay içerisinde yapılması gerektiği ifade edilmişti. Ödemeler belediyeler aracılığıyla yapılırken, 65 yaş üzeri emlak vergisi mükellefi olan vatandaşların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuş ve durum çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Bunun ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 65 yaş üzeri emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar için bir adım atarak yeni bir çalışma başlattı.



65 yaş üzeri vatandaşların yararlanabilecekleri hizmet, mobil tahsilat ekibi aracılığı ile tamamlanacak. Sokağa çıkamayan ve riske girmek istemeyen 65 yaş üzeri vatandaşlar bu sayede ödemelerini eve gelecek belediye ekipleri tarafından yapılabilecekler. 2020 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti için son ödeme tarihi 1 Haziran olarak belirlendi.



Mobil Tahsilat Ekipleri Nasıl Hizmet Verecek?



Emlak vergisi ödemekle yükümlü olan vatandaşlara, ödemelerin faizle artmaması için zamanında yapılması gerektiği ifade edildi. Belediyeye ait olan 7 farklı noktadan, internet üzerinden ve mobil uygulamalar aracılığı ile yapılabileceğinin altı çizildi.



Ödemeler konusunda endişe yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşlar içinse mobil tahsilat ekibi hizmete devam edecek. Destek merkezi için aranacak telefon, 0312 458 90 30 olarak belirlendi. Vatandaşlar tam olarak ödeyecekleri meblağları ise belediyenin internet adresinden yapacakları sorgulama ile öğrenebilecekler.



Emlak ve çevre temizliği vergisi ödemeleri belediyelerin yanı sıra Halkbank ve Akbank üzerinden de yapılabilecek.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri