Çeşme Belediyesi 12 Milyon TL Muhammen Bedelle Arsa Satış İhalesi Yapılacağını Duyurdu

İzmir Çeşme Belediye Başkanlığı bir ilan yayınlayarak arsa satış ihalesi düzenleneceği açıklandı. Çeşme Belediyesi hangi arsayı kaç TL’lik muhammen bedelle satışa çıkardı?

Belediyeler, mülkiyetlerinde bulunan taşınmazlara dair ihale yoluyla satış işlemlerine devam ediyorlar. Son dönemlerde oldukça artan bu satışlar ile belediye bütçelerine ciddi kaynaklar oluşturulabiliyor. Bu şekilde belediyelerin gayrimenkul piyasasının dolaşımında olmayan taşınmazları sisteme sokarak bir hareketlilik sağladıkları da biliniyor. İzmir Çeşme Belediyesi de bir ilanla taşınmaz satış ihalesi yapılacağını duyurdu.

ÇEŞME BELEDİYESİ ARSA SATIŞI YAPACAK

Çeşme Belediyesi yayınladığı resmi ilanla mülkiyeti belediyeye ait olan bir arsanın satışının yapılacağını açıkladı. Çeşme Belediyesi’nin satışa çıkardığı arsanın İnönü Mahallesi’nde olduğu bildirildi. 6392 ada ve 1 parselde bulunan arsanın büyüklüğünün ise 3.551 metrekare olduğu belirtildi. Arsanın şu anda boş olduğu açıklanırken imar durumu hakkında herhangi bir bilgilendirmede bulunulmadı.

MUHAMMEN BEDEL AÇIKLANDI

Çeşme Belediyesi satışa çıkardığını ilan ettiği arsa için fiyat bilgilerini da açıkladı. Buna göre arsanın muhammen bedelinin 12 Milyon TL olarak belirlendiği kamuoyuna duyuruldu. Bu ihaleye katılarak arsayı satın almaya hak kazanmak üzere teklifte bulunacak olan gerçek veya tüzel kişilerin ihaleden önce ödemeleri gereken geçici teminat bedelinin ise 360 Bin TL olduğu açıklandı.

İHALE NE ZAMAN, NEREDE VE NASIL YAPILACAK

Çeşme Belediyesi arsa satış ihalesine dair ayrıntıları da açıkladı. Buna göre satışa çıkarılan arsanın ihale tarihi 10 Mart 2022 Perşembe şeklinde ilan edildi. Saat 14:00’da gerçekleştirilecek olan arsa satış ihalesinin yerinin ise Çeşme Belediyesi Ana Hizmet Binası Meclis Salonu olduğu bildirildi. Bu ihalenin kapalı teklif usulü ile yapılacağı açıklandı.

İhaleye katılmak isteyenlerin ihale şartnamesini Çeşme Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde görebilecekleri ve 500 TL karşılığında da satın alabilecekleri belirtildi.

Öte yandan ihaleyi kazanan kişinin veya şirketin ihale bedelini ihale sonucunun açıklanmasının ardından 15 gün içerisinde peşin olarak ödeyeceği ifade edildi.

Emlak Haberleri Haberleri