Çeşme Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi İçin Acele Kamulaştırma Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından İptal Edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 13 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi projesi için verilen acele kamulaştırma kararı iptal edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 13 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi projesi için verilen acele kamulaştırma kararı iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan Çeşme'de acele kamulaştırma kararı hakkında vatandaşlar yargıya gideceklerini beyan etmişti. Detaylar haberimizde...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamında alınan acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile iptal edildi.



“Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” Kapsamındaki Bazı Taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkındaki 24/1/2020 Tarihli ve 2054 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararının Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2523)



Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kapsamındaki bazı taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkındaki 24/1/2020 tarihli ve 2054 sayılı Cumhurbaşkanı kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.



12 Mayıs 2020



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan





EGE TURİZM MERKEZİ / ÇEŞME PROJESİ NEDİR?



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bir dönem "Kanal Çeşme" iddiaları ile gündeme taşınan proje Bakanlık eli ile hazırlanan ve Çeşme'nin Türk turizminden daha büyük pay almasını sağlamak amacı bölgenin kalkınmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen projedir.



Turizm Bakanı Ersoy tarafından Ege Turizm Merkezi olarak anılan projede "Çeşme'ye kanal değil, turizm merkezi yapacağız" açıklamaları ile kanal projesi olmayacağını, bölgenin kalkınması için çalıştıklarını belirtmişti. Ancak süreçte alınan acele kamulaştırma kararı bölgede tepki oluşturmuş, proje güzergahı üzerinde taşınmazı olan kişiler dava açacaklarını ve karara itiraz edeceklerini duyurmuştu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri